Utorok1. október 2024, meniny má Arnold, zajtra Levoslav

Emma Tekelyová: Neviem, kde sa vo mne berú moje príbehy

Emma Tekelyová Zobraziť galériu (14)
Emma Tekelyová

Pracovala ako modelka, televízna hlásateľka a moderátorka, scenáristka, módna návrhárka. Pôsobí tiež ako imidžová poradkyňa a módna publicistka. Už niekoľko rokov sa úspešne venuje aj písaniu kníh.

Málokto vie, že Emma Tekelyová už ako sedemnásťročná vyhrala literárnu súťaž, ktorú vyhlásil mesačník Dievča. Profesionálne začala publikovať po skončení vysokej školy, odkedy pôsobila ako televízna moderátorka a redaktorka.

Emma je úspešná aj ako scenáristka, módna manažérka či imidžová poradkyňa. Jej prvé knižky sa okamžite stali bestsellermi. Tituly Byť ženou je úžasné (1998), Byť milovaná je úžasné (2000) a Žiť je úžasné (2003) za rekordný predaj získali ocenenia Zlatá a Platinová kniha.

V roku 2005 prekvapila románovým debutom Sláva na splátky, ktorý označili za prelom v slovenskej próze pre ženy. Príbeh o dravej, ambicióznej žene, ktorá prišla do mesta dobyť "veľký" svet šoubiznisu, sveta módy a celebrít, je ďalším úspechom tejto kreatívnej autorky.

V týchto dňoch sa na pulty kníhkupectiev dostal druhý autorkin román Lesk na pery, ktorý predstavila takto: "Román Lesk na pery je o tom, čím sa dnes zaoberá každá žena: kde hľadať a nájsť svoje miesto pod slnkom. Mojou hrdinkou je štyridsiatnička Eva, nie je výnimočne krásna ani štíhla. Má dve životné istoty, manžela a atraktívnu prácu vedúcej v parfumérii. Jedného dňa sa jej obe začnú rúcať. Je presvedčená, že nedokáže prekonať svoje komplexy, ani opustiť manžela a vykročiť vlastnou cestou. Neverí, že v svete ktorý si cení iba dravú mladosť a krásu, dokáže prežiť a nájsť ešte vo svojom veku muža pre život. Riešenie z ponižujúcej situácie sa jej znenazdania ponúkne samo, padne akoby z neba. Je to reálny, ale šialený plán... "

Emma Tekelyová bola online.

Rozhovor

11:06:44 - otázka od: goddi Dobrý deň, ja mam otazku trošku z iného súdka. Keďže sa dnes toľko rozpráva o J. Nohavicovi: "Počúvaje jeho hudbu, alebo nie je to Váš žáner?" Dobrý deň, Nohavicu mám veľmi rada. Skvelá muzika, skvelé texty, cítiť z neho úžasnú pohodu. VIdela som ho aj naživo, osobný zázižotok je ešte silnejší.

11:07:53 - otázka od: Jozo Nieje vam smutno za pracou moderatorky a hlasatelky? Smutno nie, myslím, že to čo vysiela televízia v súčasnosti nie je moja šálka kávy...

11:10:00 - otázka od: edita Dobrý deň pani Tekelyová, zaujímalo by ma, či plánujete napísať pokračovanie kníh "Byť ženou je úžasné ..." Na knižnom trhu mi chýbajú publikácie s radami pre plnoštíhle "zrelšie" ženy 50 -ničky ako som ja a mnohé iné ženy z môjho okolia. Ďakujem. Edita No chystám! Dúfam, že to stihnem do jari, takýchto podnetov som dostala skutočne veľa a možno je to práve preto, že ženské časopisy sa väčšinou orientujú na mladé ženy a dievčatá a stredný a zrelý vek je viac-menej nepokrytý. Takže na besedách s čitateľkami často dostávam túto otázku, ktorá ma vyprovokovala pustiť sa do knihy pre zrelé ženy.

11:16:52 - otázka od: papa22 Čo vás inšpirovalo k napísaniu románu Lesk na pery, ktorá sa odlišuje od predošlých poblikácii?( Byť ženou je úžasné a pod.) Pekný deň Pred rokom a pol som vydala svoj románový debut Sláva na splátky. Túto otázku tiež často dostávam, že prečo som sa dala na beletriu. Ja som napísala knihu Byť ženou je úžasné pred desiatimi rokmi a vtedy pojmy ako imidž, štýl, vizáž a s tým súvisiace ženské sebavedomie tu boli veľkou neznámou. A mám taký pocit, že dnes sa zo všetkých časopisov valia rady pre ženy a trh je už sýty, plný.. Ženy sú sebavedomejšie. Preto nechcú, aby im niekto prikazoval, čo a ako majú robiť. Ale svet ženy nie je len o vizáži, každá žena má bohatý vnútorný život, často plný rozporuplných pocitov, kladie si otázky, má dilemy v partnerstve, v práci, pri sebarealizácii a na to žiadna príručka nedokáže odpovedať. Vtedy pomáha filmový príbeh, kniha, hrdinka alebo postava s ktorou sa žena môže identifikovať alebo konfrontovať, aby si našla svoje vlastné východiská.

11:21:33 - otázka od: silver Dobry den, co hovorite na knihu Evy Urbanikovej Vsetko alebo nic, kde sa tak trochu negativne spomina aj Vase meno? Nie som ten typ, ktorý druhého uráža, aby na seba upozornil a nepoznám dôvody, prečo ona zvolila túto cestu.

11:21:33 - otázka od: Nora Budíte dojem, že vyriešite každý problém , je to vždy tak? Nie, som Vasilisa Premúdra :) Usilujem sa zo všetkého iba hľadať východiská, a vždy pozitívne.

11:21:33 - otázka od: Ajat Dobrý deň, vôbec nie je počuť o Vašej dcére. Už ste babkou? Babkou nie som, moja dcéra stále študuje vo Viedni, dokončuje diplomovku a pritom pracuje v konkurenčnom médiu.

11:21:33 - otázka od: Stevo Ahoj Emma, prepac za to oslovenie, na uvod ti chcem povedat, ze si krasna zena. Moja otazka: co povies na ucikovanie tvojich kolegyn v TV... ak by si si mala vybrat pracu v TV v akej oblasti by to malo byt... cize aky typ relacie... Dakujem... vsetko dobre...Pa Dakujem, Števko, za poklonu a priazeň. Z TV som dostala už niekoľko podnetov, ale keďže som sa vždy venovala aj sa chcem venovať ženskej tematike, oslovila by ma iba takáto téma. Nechajme sa všetci prekvapiť.

11:30:08 - otázka od: miso Pani Emma, dlho sme o vas nic nepoculi. Kde ste sa stratila? A este jednu otazocku, co rada robite vo volnom case? Dakujem M. Píšem knihy, a to dá zabrať. Lebo každý si myslí, že keď sa kniha prečíta za dva večery, tak ľahko sa aj píše. Žiaľ, trvá to minimálne pol roka pri veľkom nasadení. Takže o zábavu mám postarané a popritom sa venujem iniciatíve Woman No Age, pripravujem jeden veľký módny projekt. Vo voľnom čase, ktorého je málo, už iba venčím psa, chodím cvičiť a stretávam sa so ženami. To je pre mňa veľmi dôležité.

11:30:08 - otázka od: Lýdia Ahoj Emma, pozdravujem Ťa. Som Tvoja obdivovateľka. Fandím Ti. Všetky Tvoje knihy som si kúpila a pozorne prečítala. Sú písané pútavo a dobre sa čítajú. Už sa teším na túto najnovšiu knihu. Rada by som vedela, kde berieš inšpiráciu -námety na Tvoje knihy. Prajem Ti veľa tvorivých nápadov pri písaní Tvojich ďalších kníh. Ahoj. L. Nápady čerpám zo života, asi ako každý, kto píše. Samozrejme, neopisujem reálne postavy. A musím povedať, že sama neviem, kde sa to vo mne berie :) Môj dedo mal mimoriadne schopnosti, možno mi to diktuje z hora :) Nerobím si nijaké schémy, nerobím si koncept knihy, skrátka si sadnem a píšem, od začiatku do konca.

11:30:08 - otázka od: dj Preco ste zmenili uces? Podla mna vam to velmi pristane, vizerate sexi. To bolo v lete a bolo veľmi teplo.

11:30:08 - otázka od: fiona Dobry den,chcela by som sa Vas opytat,ako ste sa citili v relacii Jana Krausa a preco ste na jeho otazku o com su Vase knihy nevedala odpovedat? Bola to trema,alebo naozaj neviete o com pisete? nemyslite ze nevediet o com su vase knihy je dost zlee? dakujem a pekny den.... Strašná tréma!!!!! Bolo pre mňa veľkou poctou, že si ma pán Kraus pozval, asi práve preto, pre tú veľkú zodpovednosť, ktorú som pociťovala...

11:35:33 - otázka od: Zuzka STE ŠŤASTNÁ? Áno, usilujem sa na všetko pozerať pozitívne.

11:35:33 - otázka od: Nora Vyzeráte vždy upravená tip-top, niekto Vám radí, upravuje Vás alebo to všetko okolo seba zvládate sama? Sama, pretože som zástancom toho, že človek má byť prirodzený.

11:35:33 - otázka od: RERe Kolko mate estetickych zakrokov? Podľa bulváru niekoľko :)

11:35:33 - otázka od: jana Dobrý deň, som spolužiačka neb. Janky Kučerovej-Jelenekovej, prosím Vás neviete nič o jej deťoch, ako sa im darí? Viem, že ste si boli blízke. Áno, ale radšej pri osobnom stretnutí...

11:44:04 - otázka od: momo Ako ste sa dostali k písaniu kníh? Dostala som ponuku z vydavateľstva napísať knihu pre ženy. A tak vznikla moja prvá kniha Byť ženou je úžasné.

11:44:04 - otázka od: Slavka Dobrý deň, rada by som Vám povedala, že ste veľmi sympatická osobnosť a do budúcna Vám želám len a len veľa úspechov. Čo je pre Vás v živote najdôležitejšie? Zdravie, keďže mi zomreli už dve veľmi blízke priateľky... A vo vzťahu k tomu neriešim vek, peniaze ale skôr ten pocit, že sme tu, a tak si to tu užime, kým môžeme.

11:44:04 - otázka od: sisa Emmka prečo nebol uverejnený príbeh z LESK-u na pery tento pondelok - alebo mi to len ušlo? nikde to neviem nájsť( inak páči sa mi -prajem veľa úspechov ) Na Lesk.sk boli publikované len štyri prvé časti ako ukážka z novej knihy, zvyšok príbehu je v knihe. Ak vás zaujal, kniha by už mala byť v týchto dňoch na pultoch kníhkupectiev.

11:44:04 - otázka od: lucka Ako najradsej relaxujete? Da na Vas kontaktovat, pokial ide o knihu s osobnym venovanim? Paci sa Vasej dcere Vieden? Ako vnima roznorodost kultur v tomto meste? Dakujem za odpoved, prajem prijemny den! Nie je problém cez vydavateľstvo Ikar získať knihu s venovaním a v niektorých mestách budú besedy s autogramiádou od 15-teho novembra. Mojej dcére sa Viedeň veľmi páči, keďže študuje dejiny umenia, že Rakúšania uchovávajú a vážia si svoju históriu, kultúru, umenie. Čo u nás "pokrivkáva" :)

11:52:57 - otázka od: miska ahoj, chcela by som sa vas spytat, ako sa da dostat do televizie, mojim snom je odjakziva robit moderatorku. Treba sledovať konkurzy a skúsiť šťastie. Možno sú aj iné cesty, ale ja som sa dostala cez konkurz.

11:52:57 - otázka od: fero Dobry Emma, co poviete na sucastnu slovensku literarnu tvorbu? Dakujem, vsetko dobre. Ferko Páčia sa mi knižky Pavla Weissa, Gusta Murína... Zaujíma ma, čo kto píše aj v slovenskej literatúre pre ženy. Páčia sa mi tituly, ktoré sú svieže, ľahko písané.

11:52:57 - otázka od: Honzik prijali by ste zas pozvanie Jana Krausa do jeho relacie? ale uprimne.... Áno, dúfam, že už by som nemala takú trému.

11:52:57 - otázka od: Tinka Dobry den, Emmka, chcela by som sa spytat, ci bezny, uplne neznamy clovek moze napisat v dnesnej dobe knizku, ci je to mozne...davno pisem rozne zanre, myslim ze vy pisete velmi dobre, ale asi ste mali trosku vacsie sance, kedze ste boli znama, nieje tak... Asi áno, pretože v mojom prípade som dostala ponuku priamo z vydavateľstva. Ale nevzdávajte to, píšte ďalej a spokiaľ ste o tom hlboko presvedčená, že chcete písať, skúste obehnúť všetky vydavateľstva. Nesmiete to vzdávať.

11:54:05 - otázka od: radka Čo hovoríte na Mojsejovcov? Želám im všetko dobré...

12:03:15 - otázka od: mino Ahoj Emka. Chcel by som sa Vas opytat, ako to robite ,ze stale posobite ako mlada kocka, co Vam dvadsiatky, mozu len zavidiet. A este by ma zaujimalo na com momentalne pracujete? Keby som vyzerala ako dvadsaťročná!!! Ale to by bolo proti prírode :) Ja považujem za víťazstvo, že mám 53 rokov a nemám strach pozrieť sa do zrkadla. A na čom pracujem? Pripravujem pokračovanie knihy Byť ženou je úžasné v každom veku pre zrelé ženy. Ale zatiaľ nemám ani pracovný názov. Dúfam, že ňou pomôžem zvýšiť sebavedomie ženám, ktoré už tiež mali 50 a necítia sa tak, že patria do starého železa.

12:03:15 - otázka od: Milada Všetky vaše účesy sú fajn, dobre v nich vyzeráte, ale neuvažovali ste niekedy nad dlhou ofinou? Alebo mate pocit, že "holé" čelo Vám nepristane? Pekny deň Holé čelo mi nepristane. Nemám ho pekné, viem to :))

12:03:15 - otázka od: cioffi kde je hranica v ramci imidzu...vyzerat dobre,mat svoj styl ale zaroven nesklznut na hladinu povrchnosti,ze prilis si dat zalezat na zovnajsku Úplne najťažšie je dokázať spojiť vlastný štýl s istou nehranou dávkou ležérnosti, z čoho vznikne imidž, ktorý vyzerá ako náhoda.

12:03:15 - otázka od: Hanka Koľko máte vlastne rokov? Dohadujeme sa, lebo výborne vyzaráte. Mám 53 rokov.

12:03:15 - otázka od: Alena Čítala som Vaše prvé dve knihy, sú skvelé, chystám sa aj tie ďalšie, žena má pri nich pocit,že je žiadúca aj keď už nie je mladá a dobrodružná,mám na Vás trochu psycholog.otázku :) mám 38,žijem sama, myslím si že som celkom k svetu som spoločenská ale bojím sa vážneho vzťahu,rieši také čosi aj Vaša hrdinka z novej knihy? Ď. Áno, ale ona má 42. Spočiatku tiež váha, a napokon ju vyprovokuje k činu životaschopná 60-nička, ktorá sa začne krútiť okolo jej otca.

12:03:15 - otázka od: mirko22 Ahoj. Myslite,ze sa dokazete vzit do pocitov obycajnych zien? Sta krasna, uspesna.. Ich problemy sa vas nedotykaju... Prajem vela uspechov v praci i sukromi.. Práve preto sú pre mňa veľmi cenné osobné stretnutia s čitateľkami, kde sa rozprávame spolu ako kamarátky a priateľky. Myslím si, že aj ja žijem vcelku bežný život. Ďakujem za príval otázok, bolo ich veľa a na všetky som nestihla odpovedať. Tak možno nabudúce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu