Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Pretty Woman oslavuje štyridsiatku

Zobraziť galériu (25)

LOS ANGELES - Americká herečka Julia Roberts, ktorú pozná celý svet ako Pretty Woman, podľa rovnomenného kasového trháku, ktorý jej zabezpečil raketový štart vo svete filmu, oslavuje 40. narodeniny.

Julia Fiona Roberts sa narodila 28. októbra 1967 ve Smyrne v štáte Georgia. Napriek tomu, že obaja rodičia boli veľkí fanúšikovia herectva a obaja starší súrodenci boli taktiež herci, ona sama chvíľu odolávala. K filmu ju nakoniec priviedol bratr Eric.

Hneď prvá veľká úloha vo filme Oceľové magnólie (1989) jej priniesla Zlatý glóbus. A kým sa vo filme Pretty Woman po boku Richarda Gera z prostitútky stala dámou, v reálnom živote sa z neznámej herečky stala hollywoodska superstar.

Diváci ji milujú v romantických komediách ako Svadba môjho najlepšieho priateľa (1997), Notting Hill (1999) či Nevesta na úteku (1999). V dráme Erin Brockovich (2000) dokázala, že je vynikajúca charakterová herečka.

Julia má slabosť na svojich filmových partnerov. Zaľúbila sa snáď do každého. Má sa sebou jeden rozvod, niekoľko zásnub, v čom sa trochu podobá na hrdinku z filmu Nevesta na úteku.

V posledných rokoch si herečka užíva rodinný život s tromi deťmi. Filmové plátno však neopustila, už 25. decembra prichádza do svetových kín Charlie Wilson's War (Válka Charlieho Wilsona), kde si zahrala s Tomom Hanksom.

julia roberts - 40. narodeniny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu