Pondelok7. október 2024, meniny má Eliška, Elisa, zajtra Brigita

V Bratislave horeli dva autobusy MHD

Na Kramároch sa podvečer vznietil autobus na linke číslo 32. Zobraziť galériu (7)
Na Kramároch sa podvečer vznietil autobus na linke číslo 32. (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - V Bratislave dnes horeli dva autobusy mestskej hromadnej dopravy. Na Kramároch sa krátko pred šiestou hodinou večer vznietil autobus na linke, ktorá smerovala z Hlavnej stanice na Dlhé diely. Išlo o autobus značky Tambus s dieselovým pohonom.

Stromovú ulicu, na ktorej sa nehoda stala, uzavreli v oboch smeroch. Potvdrila to pre Bleskovky krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. "Polícia hneď miesto zabezpečila, zranený nebol nikto," povedala Kurucová. V autobuse bolo 25 až 30 cestujúcich. Nikomu sa nič nestalo, všetci stihli včas uniknúť.

"Cestujúci zranenia neutrpeli, vodiča však previezli do nemocnice," povedal ČTK operačný dôstojník bratislavských hasičov Jozef Uhrák. Šofér sa podľa neho pravdepodobne nadýchal splodín. Na autobuse sa vznietila zadná časť. Na Kramároch kvôli požiaru vznikli dopravné zápchy, zranenia navyše utrpel jeden chodec, ktorého zrazilo auto, dodal Uhrák.

Išlo o autobus linky číslo 32, ktorý išiel z Hlavnej stanice na Dlhé diely. Horieť začal na Kramároch. Po tom, ako sa motor zadymil, sa vodič autobusu pokúšal dostať požiar pod kontrolu, oheň však uhasili až príslušníci Hasičského a záchranného zboru, ktorí boli na mieste do siedmich minút. Požiar vypukol o 17.40 hod., jeho príčiny zatiaľ nie sú známe. Autobus už má 14 rokov (rok výroby 1993), takže bude potrebné preskúmať jeho technický stav.

Druhý požiar autobusu v bratislavskom Vlčom hrdle mal menší rozsah a na jeho uhasenie stačil hasiaci prístroj. V tomto prípade nikto neutrpel zranenie, doplnil operačný dôstojník.

Požiare autobusov v slovenských mestách nie sú výnimočné. Koncom mája Dopravný podnik mesta Bratislavy stiahol z ulíc dve desiatky autobusov značky Solaris, ktoré sa viackrát vznietili. Do ulíc sa vrátili až koncom leta po oprave technickej vady.

Na Kramároch však dnes nehorel stroj značky Solaris, ale iný autobus. Značku horiaceho autobusu vo Vlčom hrdle Uhrák nespresnil. Príčinou požiarov autobusov sú aj nečistoty na motore a unikajúca nafta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu