LIVERPOOL - Prapodivné metódy zdokonaľovania nemocenského jedla predviedol šéfkuchár v jednej z liverpoolských nemocníc. Detským pacientom totiž pripravil pizzu, ktorú "ochutil" vyprážanými červami!
Deťom údajne nechutila strava, ktorú im podávali v nemocničnom zariadení Alder Hey hospital. Nositeľ troch Michelinských hviezdičiek Heston Blumenthal sa preto rozhodol, že namiesto klasickej syrovej pizze im upečie jej "červíkovú verziu".
Jedlo u malých pacientov kupodivu zaznamenalo veľký úspech, s negatívnou reakciou sa stretlo len u jedného chlapca. "Veľmi im to chutilo," uviedol Blumenthal.
Šéfkuchár, ktorý je známy pokrmami ako slimáková ovsená kaša alebo zmrzlina zo slaniny a vajcia, najal Národný zdravotný úrad pred dvomi rokmi, aby vylepšil stravu podávanú v nemocniciach.
"Decká chceli pizzu z hrubého cesta, s tenkou vrstvou paradajok a syru. Ale kde sú proteíny? Tak som ich tam pár doplnil," objasnil svoje "kulinárske" pohnútky Blumenthal.