Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

V Jarovniciach sa pobilo asi 150 Rómov

PREŠOV - Asi 150 Rómov sa pobilo večer vo štvrtok 29. júna v Jarovniciach v okrese Sabinov. Vyvrcholili tak predchádzajúce nezhody medzi dvoma rodinami z tejto osady, ktorá je s počtom obyvateľov vyše tritisíc najväčšia na Slovensku.

Ako dnes informovala krajská policajná hovorkyňa v Prešove Magdaléna Fečová, nikto z aktérov bitky nechcel rešpektovať pokyny policajtov miestneho oddelenia na obnovenie verejného poriadku, preto zasiahli policajti iných služieb, psovod so služobným psom a tzv. kukláči. Policajti napokon nepoužili služobné donucovacie prostriedky.

Po obnovení verejného poriadku o 22. h policajti zisťovali príčiny, celkový priebeh a hlavných aktérov bitky. Dnes spracúvajú úradné záznamy, zabezpečujú lekárske správy z ošetrení pri bitke zranených Rómov a správy budú podkladom pre ďalšie policajné vyšetrovanie.

V noci na verejný poriadok v osade dozerali kombinované hliadky policajtov obvodného oddelenia, tzv. kukláčov a aj psovoda. Situácia sa však upokojila, taká je aj dnes, preto riadny výkon služby zabezpečujú iba miestni policajti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu