Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Allianz - Slovenská poisťovňa kúpila 100 % PDS

BRATISLAVA - Spoločnosť Allianz - Slovenská poisťovňa, a. s kúpila 100 % akcií Prvej dôchodkovej sporiteľne, d.s.s., a.s. (PDS). "Dohoda o tejto transakcii sa uskutočnila počas posledného týždňa po intenzívnych rokovaniach, keď obe strany vyjadrili spokojnosť s podmienkami, za ktorých bola uzatvorená," uviedla hovorkyňa Allianz - Slovenská poisťovňa Lucia Muthová.

Podľa nej pre klientov PDS sa nič nezmení. Bližšie podrobnosti obchodu nechcú spoločnosti zverejniť. PDS založila v júni 2004 Prvá stavebná sporiteľňa, a. s. K 2. decembru tohto roka spravovala v rastovom, vyváženom a konzervatívnom fonde takmer 307,1 mil. Sk, čo predstavovalo približne 4 % z celkového objemu príspevkov spravovaného všetkými dôchodkovými spoločnosťami.

Allianz - Slovenská dôchodková správcovská spoločnosť, a. s., vznikla ako dcérska spoločnosť Allianz - Slovenskej poisťovne, ktorá je jej jediným akcionárom. Allianz - Slovenská dôchodková správcovská spoločnosť spravovala k 2. decembru tohto roka príspevky sporiteľov 1,99 mld. Sk. Išlo o 26,4 z celkového objemu príspevkov spravovaného všetkými dôchodkovými spoločnosťami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu