Pondelok14. október 2024, meniny má Boris, zajtra Terézia, Tereza

Reality: V bratislavskom Novom meste vyrastie komplex so 633 bytmi

Vizualizácia komplexu  III Veže, ktorej autorom je Compass Group.
Vizualizácia komplexu III Veže, ktorej autorom je Compass Group.

BRATISLAVA - Konzorcium Cresco Group, Quinlan Private a GE Capital Golub postaví v bratislavskej mestskej časti Nové mesto na Bajkalskej ulici komplex 633 bytových jednotiek.

V rámci projektu s názvom III Veže zabezpečí investor výstavbu troch 24-poschodových budov. V každej z týchto budov bude 211 bytových jednotiek, od 1-izbových bytov až po luxusné mezonetové apartmány s ôsmimi izbami a terasami. Celkové náklady na výstavbu komplexu odhaduje konzorcium na približne 2,5 mld. Sk. Agentúru SITA o tom informovala mediálna zástupkyňa projektu Jana Klúčiková.

Výstavba by sa mala začať v apríli 2006, termín ukončenia je naplánovaný na november 2010. Záujemcovia o bývanie v komplexe si môžu byty rezervovať od novembra 2005. Okrem bytovej časti bude komplex disponovať nákupnou pasážou, reštauráciami, 837 parkovacími miestami či oddychovým miestom.

Developerská a investičná spoločnosť Cresco vznikla v roku 1992 v Bratislave a od svojho vzniku zrealizovala tri rezidenčné projekty spolu so 610 bytovými jednotkami a štyri administratívne budovy. V súčasnosti realizuje projekty v Lamači a na Kramároch so 143 bytmi. Írska spoločnosť Quinlan Private vznikla v roku 1989 v Dubline a jej súčasné majetkové portfólio má hodnotu viac ako 5 mld. eur. Pražská spoločnosť GE Capital Golub, ktorá vznikla v roku 1996, je dcérskou spoločnosťou General Electric Capital Corporation.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu