Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Volksbank zatvorí približne desatinu pobočiek

Pobočka Volksbank v Prešove
Pobočka Volksbank v Prešove

BRATISLAVA - Menší peňažný ústav Volksbank Slovensko zatvorí svoje pobočky v piatich slovenských mestách. Ďalšie pracovisko v Bratislave banka presťahuje. V pondelok o tom informovala vedúca útvaru marketingu a komunikácie Volksbank Slovensko Jana Lukáčová.

Bankový dom v súčasnosti poskytuje služby klientom v 47 pobočkách, z toho 17 pracovísk má v hlavnom meste.

"Pristúpime k redukcii obchodnej siete. Pre ďalší pozitívny rozvoj nie je efektívne prevádzkovať obchodné miesta, ktoré dlhý čas vykazujú stratovosť," zdôvodnila zmeny v tlačovej správe predsedníčka predstavenstva Volksbank Slovensko Barbara Neiger.

Volksbank koncom novembra ukončí prevádzku pobočiek v Čadci, Senici, Malackách, Liptovskom Mikuláši a Spišskej Novej Vsi. Zároveň presťahuje jednu z dvojice pobočiek v bratislavskej časti Karlova Ves a začlení ju do pobočky na Námestí sv. Františka. Zmeny v obchodnej sieti sa dotknú 18 zamestnancov, ktorým banka ponúkne pozíciu na inom pracovisku.

Podľa dostupných údajov Volksbank Slovensko v prvom polroku klesol čistý zisk na 672.000 eur (20,24 milióna Sk) oproti 7,25 milióna eur (218,41 milióna Sk) v rovnakom období vlaňajška. Bilančná suma peňažného ústavu sa v sledovanom období znížila zhruba o osem percent na 1,41 miliardy eur (42,48 miliardy Sk).

Hlavným akcionárom Volksbank Slovensko je rakúska spoločnosť Volksbank International AG, ktorá vlastní približne 90 percent akcií. Banka na Slovensku podniká od roku 1991, predtým pôsobila pod názvom Ľudová banka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu