Výroba v MäsoSpiši sa opäť rozbehla. (Zdroj: SITA)
POPRAD - V spracovateľskej irme MäsoSpiš v Spišskej Novej Vsi sa oddnes začína riadna prevádzka. Regionálna veterinárna a potravinová správa v Spišskej Novej Vsi potvrdila, že situáciu s výskytom baktérie Listeria monocytogenes, ktorá sa objavila začiatkom apríla v liptovskej saláme, sa podarilo zvládnuť.
„Celkovo sme do utorka
vyšetrili 82 vzoriek, všetky
boli negatívne,“ informoval
riaditeľ RVPS Peter Kochan.
Spoločnosť MäsoSpiš po zastavení výroby 10. apríla začala okamžite s plnením
opatrení, ktoré jej nariadila veterinárna správa. Spoločnosť po dvoch dňoch
od zatvorenia splnila všetky podmienky a začala so
skúšobnou výrobou. Pôvod nákazy v spoločnosti
MäsoSpiš sa nepodarilo
zistiť.