Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Samsung rozšíri výrobu LCD televízorov

BRATISLAVA - Spoločnosť Samsung Electronics oznámila, že na pokrytie dopytu po LCD televízoroch vynaloží v roku 2008 2,06 triliónov juhokórejských wonov (viac ako 50 miliónov slovenských korún).

Finančná injekcia má podporiť ôsmu generáciu veľkoplošných obrazoviek. Investičné plány japonskej firmy demonštrujú sebavedomie firmy na tomto trhu. "Expanzia nám pomôže posilniť vedúcu pozíciu na rýchlo rastúcom trhu s veľkoplošnými televízormi," vyhlásila spoločnosť Samsung. Generácia s názvom 8-1 teraz mesačne produkuje 50 000 kusov, v budúcnosti Samsung očakáva mesačnú kapacitu na 110 000.

Odborníci predpokladajú, že trh s obrazovkami vzrastie do troch rokov o 65 percent. V júli ohlásil konkurenčný výrobca LCD, spoločnosť Sharp svoje plánované náklady na vývoj desiatej generácie v sume viac ako 3 bilióny dolárov (v prepočte asi 68 biliónov slovenských korún). Samsung a Sony spolu investovali celkovo 1,8 triliónu wonov (približne 44 miliónov slovenských korún) do generácie 8, ktorú začali produkovať v auguste.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu