Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

Úrad zamietol ďalšiu sťažnosť voči tendru na eurokampaň

BRATISLAVA - Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) zamietol aj poslednú sťažnosť neúspešných účastníkov tendra na uskutočnenie informačnej kampane pred zavedením eura.

Informovala o tom hovorkyňa úradu Helena Fialová. Ministerstvo financií tak môže uzavrieť zmluvu s vybranými agentúrami Creo/Young & Rubicam a Mediaedge:cia. "Úrad námietky navrhovateľa v plnom rozsahu ako neopodstatnené zamietol," uviedla Fialová. Na úrad neboli doručené žiadne ďalšie námietky iných účastníkov súťaže, ministerstvo financií tak môže pokračovať v príprave kampane.

Sťažnosť proti vyhodnoteniu výsledkov návrhov podali začiatkom októbra spoločnosti Publicis Knut, MUW Saatchi & Saatchi a Unimedia. Domnievali sa, že pri výbere víťaza prišlo alebo mohlo prísť k porušeniu princípu transparentnosti, nediskriminácie a anonymity.

"Nie je mi už známa žiadna ďalšia prekážka, ktorá by bránila podpísaniu zmluvy s víťazom tendra," povedal ČTK vládny splnomocnenec pre zavedenie eura Igor Barát. Ministerstvo financií podľa neho rokuje s víťazným konzorciom, zmluvu s ním by chcelo podpísať v krátkom čase.

Ministerstvo vypísalo prvý tender na uskutočnenie infokampane pred eurom ešte v máji. Víťazné konzorcium sa mu však podarilo vybrať až na tretí pokus v polovici augusta. Výber totiž sprevádzali viaceré námietky, ktoré podali voči postupu ministerstva neúspešní uchádzači v tendri. Druhú súťaž dokonca zrušil samotný ÚVO.

Slovensko chce prijať euro od januára 2009. Samotná informačná kampaň sa má začať na budúci rok, vrcholiť by mala v druhom polroku 2008. Pokračovať má aj po zavedení eura.

Európske inštitúcie by mali zhruba v polovici budúceho roka rozhodnúť, či umožnia Slovensku vstúpiť do eurozóny v plánovanom termíne. Rozhodnutiu budú predchádzať hodnotiace správy o pripravenosti krajiny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu