Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Elektro: Súd vyplatí veriteľom prešovského Tespolu 2,8 mil. Sk

BRATISLAVA - Krajský súd v Košiciach vyplatí veriteľom spoločnosti Tespol spoločnosť s ručením obmedzeným Prešov v konkurze takmer 2,8 mil. Sk. Tieto financie sa pritom rozdelia na uspokojenie pohľadávok proti podstate a pohľadávok oddelených veriteľov.

Ako vyplýva z uznesenia súdu z polovice marca tohto roku, v kategórii pohľadávok proti podstate súd rozvrhom rozhodol o vyplatení odmeny a výdavkov správkyne konkurznej podstaty Stely Wildeovej vo výške 549,6 tis. Sk. Súd zároveň určil na pokrytie nákladov spojených s udržiavaním a so správou podstaty čiastku 1,5 mil. Sk.

V rámci skupiny oddelených veriteľov dostane Slovenská konsolidačná, a.s. Bratislava 728,7 tis. Sk. Pohľadávku ďalšieho oddeleného veriteľa, ktorým je Daňový úrad Prešov, súd neuspokojí. Zároveň súd neuspokojí aj pohľadávky veriteľov druhej, tretej a štvrtej triedy.

Firma Tespol spoločnosť s ručením obmedzeným Prešov, ktorá vznikla v roku 1993, sa v minulosti okrem iného zaoberala aj výrobou a montážou zariadení spotrebnej elektroniky, ako aj výrobou elektrických strojov a prístrojov. Predmetom podnikania firmy bola aj montáž a oprava pneumatík, či inžinierska činnosť v stavebníctve a strojárskej výrobe. Krajský súd v Košiciach vyhlásil na majetok spoločnosti konkurz v marci 2001.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu