Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Pán Včielka

Zdá sa, že Maja dostala skvelého bračeka. Zobraziť galériu (6)
Zdá sa, že Maja dostala skvelého bračeka.

Pretože sme všetci vyrastali s Včielkou Majou, vieme o tomto sympatickom a pichľavom hmyze svoje. Zďaleka však nie všetko, ako nás o tom presvedčí Barry B.Benson, ktorý, čo sa týka neposednosti, strčí do vrecka Maju aj s Vilkom.

Nekorunovaný kráľ animovaných rozprávok, štúdio DreamWorks, sa spojilo so slávnym komikom Jerrym Seinfeldom aby nás spoločne zaviedli do zábavného sveta, v ktorom to hučí ako v úli.

Včelie spoločenstvo sa už nejakých 27 miliónov rokov pohybuje v zabehaných koľajách. Včela sa narodí, ide do školy, po jej absolvovaní do továrne na výrobu medu a tam usilovne ako včelička drie až do konca svojich dní. Čerstvému absolventovi včelej univerzity Barrymu tá predstava vôbec nevonia, i keď má skvelú perspektívu, že po otcovi prevezme prestížnu funkciu vrchného miešača.

Barry má zálusk na inú profesiu. Chcel by sa stať súčasťou tímu Peľových machrov, elitnej včelej skupiny, ktorá opeľováva kvety, zbiera nektár a hlavne ako jediná má výsostnú právomoc vyletieť von z úľa. Tomuto cieľavedomému trúdovi sa to skutočne podarí. Prvé chvíle „na slobode“ Barrymu doslova otvoria oči, pretože ľudský svet predčil jeho najbujnejšie predstavy. Než sa ním ale stačí pokochať, trafí ho prvý tenisák, hneď potom nákladniak a nakoniec dážď.



Zničený a dezorientovaný sa ocitne v byte newyorkskej kvetinárky Vanessy, ktorá ho zachráni pred posledným a úplne fatálnym zasiahnutím topánkou svojho kamaráta. Ako dobre vychovaný samček rozhodne sa jej poďakovať, čím poruší základné pravidlo včelieho spoločenstva – Nehovoriť s ľuďmi .(Včely to prekvapivo vedia). Tento „zločin“ mu ale pomôže lepšie poznať ľudský svet a privedie ho k šokujúcemu zisteniu: Ľudstvo už tisícky rokov kradne včelám med, bez toho, že by za to platilo, alebo sa aspoň hanbilo. Barry sa preto rozhodne postaviť na čelo včelej revolúcie, ktorá má túto nespravodlivosť zmeniť. Pomsta výnimočne nebude sladká.

K zrodu Pána Včielku došlo náhodou, behom priateľskej večere Jerryho Seinfelda so zakladateľom štúdia DreamWorks Stevenom Spielbergom, kde Seinfeld spomenul, že by rád natočil film o včelách. „Vždy sa mi zdalo úžasné, že obyčajný hmyz dokáže vyrábať tak úžasnú vec ako je med,“hovorí Seinfeld. „Nikdy mi ale nenapadlo, že si so Stevenom a Jeffreym Katzenbergom tak rýchlo tľapneme vo chvíli, keď im dám čistý názov bez príbehu“. Keď si uvedomil, že ľudstvo parazituje na včelej práci, mal hotovú kostru, na ktorú už vraj ľahko nabaľoval jednotlivé situácie a gagy, ktorými sa Pán Včielka priam hemží. Zdá sa, že Maja dostala skvelého bračeka.

Premiéra: 6. decembra 2007
Scenár: Jerry Seinfeld, Spike Feresten
Réžia: Steve Hickner, Simon J. Smith
Hudba: Rupert Gregson - Williams
www.tatrafilm.sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu