Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Malé deti

Jeden z najlepších amerických filmov tohto roku. Bolestný, nádherný, provokatívny a podmanivý. Zobraziť galériu (5)
Jeden z najlepších amerických filmov tohto roku. Bolestný, nádherný, provokatívny a podmanivý.

V hlavných úlohách tejto romantickej drámy z pera na Oscara nominovaného scenáristu a režiséra Todda Fielda uvidíte Kate Winslet, Jennifer Connelly a Patricka Wilsona.

Film bol nakrútený podľa literárnej predlohy Toma Perrotta. V centre príbehu stoja dva mladé manželské páry, ktoré sa stretávajú na detských ihriskách, na plavárni a na uliciach ich malej komunity. Ich životy sa pretínajú často prekvapivým až potenciálne nebezpečným spôsobom...

Napriek tomu, že Malé deti sú založené na oceňovanom románe, Todd Field a Tom Perrotta chceli vytvoriť film, ktorý je postavený sám na sebe, nezávisle od knihy. „Keď sme s Toddom začali pracovať na scenári, dúfali sme, že urobíme z tohto materiálu niečo iné, nie len jednoduchú reprodukciu knihy na film,” hovorí Perrotta. “Pre mňa ako spisovateľa je kúzlo filmového spracovania v tom, že mi dáva možnosť si znovu premyslieť moju knihu s niekym iným a odhaliť nové možnosti pre postavy a príbeh. Na to, aby som bol schopný pracovať s takým uznávaným scenáristom a režisérom akým je Todd som musel veľa pracovať, no od začiatku som vedel, že to, čo spolu robíme už nikdy nebude jednoducho povedané „moje“. Skutočne neexistuje spôsob, aby sa dvaja spisovatelia s tak rozličnými nápadmi a pocitmi spojili a nevytvorili niečo celkom odlišné od toho, čo vytvoril jeden z nich sám.

Réžia: Todd Field (V spálni)
Scenár: Todd Field (V spálni), Tom Perrota
Hudba: Thomas Newman (Americká krása, Zelená míľa)
Hrajú: Kate Winslet (Hľadanie Krajiny-Nekrajiny, Titanic), Jennifer Connelly (Čistá duša, Requiem za sen), Raymond J. Barry (Training Day), Noah Emmerich (Truman Show), Patrick Wilson (Fantóm opery)

Premiéra: 1. február 2007
Originálny názov: Little Children
Krajina pôvodu: USA
Rok výroby: 2006
Žáner: romantická dráma
Dĺžka: 137 min
Jazyková verzia: slovenské titulky
Odporúčaná prístupnosť: MN-15
Formát: 35 mm, 2,35:1
Zvuk: SR/SR-D/SDDS/DTS
Oficiálna stránka: www.littlechildrenmovie.com

Viac informácií na www.continental-film.sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu