Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Radosť zo života opäť na Jednotke

Na obrazovky Slovenskej televízie sa opäť vracia obľúbený dokumentárny cyklus Radosť zo života. Druhá séria sa začne vo štvrtok 2. októbra o 21:05 časťou o jedinečnom hercovi Jozefovi Kronerovi, ktorú režíroval Róbert Šveda.

Jozefa Kronera americkí kritici prirovnávali k Charliemu Chaplinovi. Získal najprestížnejšie svetové ocenenia: zvláštne uznanie v Cannes, Zlatú ružu v Sofii, Striebornú sirénu v Sorrente a Oscara, za hlavnú úlohu Tóna Brtka vo filme Obchod na korze.

Jozef Kroner nikdy neštudoval herectvo, a predsa ho výsledky viacerých ankiet, názory odborníkov ako aj množstvo ocenení vyšvihli na prvé priečky slovenského herectva. V dokumente opäť ožije v nezabudnuteľných postavách Kuba, Sváka Ragana, Caligulu, Miša, Adama Krta z Rysavej jalovice či Martina Pichandu z Tisícročnej včely. Podľa slov herečky Zdenky Gruberovej „Tak, ako bol vynikajúcim tragédom, tak bol aj vynikajúcim komikom. To sa málokedy stáva.“ Aj vďaka tejto výnimočnosti oslovovali Jozefa Kronera svetoznámi režiséri z Ameriky, Bulharska či susedného Maďarska. Vo filmovom portréte spomínajú na spoluprácu s ním úspešná maďarská herečka Mari Törőcsik a známi režiséri Gyula Maár a Károly Makk. Medzi účinkujúcimi nechýba ani dcéra Zuzana Kronerová, sestra Zuzana Vaňousová či francúzsky obdivovateľ Charles Mourier.

Dokumentárny cyklus Radosť zo života si diváci budú môcť pozrieť každý štvrtok o 21:05 na Jednotke. Po časti o Jozefovi Kronerovi budú nasledovať portréty hudobníka Doda Dubána, spisovateľa Vinceta Šikulu, režiséra Štefana Uhera, herečky Marty Husákovej – Lokvencovej, fudbalistu Petra Dubovského a mnohých ďalších zaujímavých osobností.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu