Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Neskromné požiadavky SEANA KINGSTONA

Sean Kingston Zobraziť galériu (2)
Sean Kingston

Už o niekoľko dní príde na Slovensko ďalšia hviezda hudobného neba - SEAN KINGSTON. Hlavný headliner najväčšieho hudobného festivalu na východnom Slovensku vystúpi prvý festivalový deň na futbalovom štadióne Aquacity v Poprade.

Hudobný festival Kozel Okey Leto 2008 sa nezadržateľne blíži. 1. a 2. augusta 2008 štadión opäť ožije a umožní približne 30 000 nadšencom kvalitnej hudby vychutnať si leto naplno.

Hviezda festivalu Sean Kingston bude mať k dispozícii počas pobytu v štvorhviezdičkovom hoteli luxusne upravený automobil. Priamo na festivale chce mať veľké vykurované a plne klimatizované šatne so vstupom na pódium, toaletu, sprchu priamo v šatni. Nesmie tam chýbať okrem CD prehrávača aj 60 fliaš minerálnej vody, džúsy, energetické nápoje, vitamíny, ovocné misy, kuracie krídla, kuracie stehná, chlieb, pizza pre dvadsať ľudí, med, čaj, tridsať bielych uterákov, rôzne druhy dresingov, zubné pasty a kefky. Čerstvé ovocie a pochutiny tvoria len časť maškŕt, ktoré sa nachádzajú na zozname občerstvenia.

Kingston, vlastným menom Kisean Anderson, si svoj pseudonym vybral ako poctu hlavnému mestu Jamajky, kde niekoľko rokov vyrastal. Narodil sa v Miami, keď mal šesť rokov presťahoval sa s rodičmi na Jamajku a ako desaťročný prišiel naspäť do Miami. Už v tomto veku ho hudba fascinovala. ,,Reggae som počúval odmalička, ale tiež som počúval veľa rapu a motal sa okolo ľudí, ktorí robili hudbu," povedal spevák. Svoje prvé rapové pokusy odštartoval ako osemročný.

Svoju kariéru rozbehol vďaka internetovej stránke myspace.com. Na rozdiel od iných začínajúcich interpretov, ktorí stránku využívajú na prezentáciu svojej tvorby a postupne tak získavajú fanúšikov, Kingstone sa rozhodol pre opačný postup. Cez myspace nakontaktoval niekoľko producentov a chcel, aby si vypočuli jeho demonahrávky. Medzi producentami bol aj Pharrell Williams. Ten sa síce neozval, zato na Kingstonove maily odpovedal iný známy producent, J. R. Rotem. Asi mu povolili nervy. ,,Písal som mu osemkrát denne. Každý deň, asi štyri týždne. A vyšlo to“ povedal Kingston britskému Guardianu.

S Beautiful Girls slávil Kingston úspechy nielen v Amerike. Pieseň dobyla singlové hitparády aj v Kanade, Chorvátsku, Austrálii či Argentíne. ,,Spievam o tom, aké je to byť zaľúbený do dievčaťa, ktoré pre vás znamená celý svet, ale vy pre ňu nie,“ povedal Kingston. Texty si píše sám. ,,Pri tomto albume bolo pre mňa dôležité, aby som nepoužíval nadávky,“ povedal Kingston. ,,Ak dokážem napísať skvelý text bez týchto slov, potom je to pre mňa pravá cesta,“ dodal. Napriek tomu kvôli textu odmietli niektoré rádiá skladbu hrať, inde sa zase vysielala s pozmeneným textom. Kingston v texte totiž spieva o tom, ako ho rozchod s dievčaťom na chvíľu priviedol aj k myšlienke na samovraždu.

Z eponymného debutového albumu vydal Kingston aj ďalšie single ako Me Love (tu ho inšpirovala pieseň kapely Led Zeppelin D’yer Mak’er) alebo Take You There. Kingstona a jeho úspech zaznamenali aj ďalší hudobníci, na niekoľkých koncertoch predskakoval Gwen Stefani (vystriedal tak Akona, skupinu Cansei de Ser Sexy alebo speváčku kapely Garbage Shirley Manson). Kingstona počuť aj v spoločných skladbách s Fergie z Black Eyed Peas, Natashou Beddingfield či raperom Lil Wayneom. Momentálne chystá Kingston svoj druhý album, na ktorom by mal spolupracovať aj so slávnym producentom Timbalandom. Možno niečo z nových piesní ponúkne aj v Poprade.

Za svoj debutový album získal Kingston vlani prestížnu britskú cenu MOBO (Music Of Black Origin) v kategórii reggae. Americkí tínedžeri mu zase vlani svojim hlasovaním udelili cenu Teen Choice Award za najlepší R&B track - skladbu Beautiful Girls.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu