Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Názov koncertu Diabolské Vianoce uráža kresťanov

BRATISLAVA - Prešovskí biskupi ostro protestujú proti diabolskej taktike sveta, ktorá sa snaží aj to najsvätejšie prekrútiť a vytrhnúť zo sŕdc ľudí.

"Tohto roku sa dokonca na billboardoch objavil nápis Diabolské Vianoce. Hoci je to propagácia jedného koncertu, pre nás kresťanov je to urážka, lebo Božiu Lásku, ktorá prichádza na svet, aby človeka oslobodila od zlého, dávajú do nezmyselného a protirečiaceho spojenia: Diabolské Vianoce. My, biskupi Prešova, ostro protestujeme proti takejto diabolskej taktike sveta, ktorá sa snaží aj to najsvätejšie prekrútiť a vytrhnúť zo sŕdc ľudí," uvádza sa vo vyhlásení pravoslávneho arcibiskupa prešovského a Slovenska vladyku Jána, gréckokatolíckeho prešovského eparchu

Prešovskí predstavitelia troch cirkví sa tradične pred Vianocami obracajú ku všetkým obyvateľom Prešova i ku všetkým ľuďom dobrej vôle. Vo vyhlásení ich vyzývajú, aby sa nedali oklamať. "Pamätajte na to, že vianočnými sviatkami oslavujeme Božiu Lásku Ježiša Krista, nášho Vykupiteľa, ktorý sa pred vyše 2 000 rokmi narodil v Betleheme. On je podstatou Vianoc a iba On nám môže priniesť lásku, Božiu Lásku do našich sŕdc. Bez pokánia a nápravy vo svojom živote nenájdeme cestu k betlehemským jasličkám a k Spasiteľovi Kristovi," napísali predstavitelia cirkví.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu