Pondelok23. september 2024, meniny má Zdenka, zajtra Ľubor, Ľuboš

Pápež umieral, Slováci sa zabávali

Moderátori Adela a Pyco napriek protichodným informáciám o úmrtí Jána Pavla II. museli v SuperStar podať profesionálny výkon. Zobraziť galériu (10)
Moderátori Adela a Pyco napriek protichodným informáciám o úmrtí Jána Pavla II. museli v SuperStar podať profesionálny výkon.

BRATISLAVA - Slovenská televízia to v piatok večer počas vysielania Slovensko hľadá SuperStar nemala jednoduché. Estévečka bola pripravená neodvysielať hudobnú šou v prípade úmrtia Svätého Otca ešte pred začiatkom programu.

Prvé informácie o smrti hlavy katolíckej cirkvi (neskôr ich Vatikán dementoval), priniesli talianske agentúry až počas priameho prenosu prvej časti speváckej súťaže. STV v prestávke odvysielala k pápežovmu úmrtiu mimoriadne spravodajstvo, no šou pokračovala ďalej. Boli zábava, vtipkovanie a spev v tomto prípade skutočne namieste?

Do nepríjemnej situácie sa dostali najmä moderátori SuperStar Adela Banášová (23) a Martin Pyco Rausch (27). Napriek informácii o skone hlavy katolíckej cirkvi museli aj naďalej moderovať zábavný program. Tvrdia, že pre charakter relácie sa nemohli úplne vyhnúť vtipkovaniu či tanečným kreáciám na scéne. Otázne je, či nebolo potrebné aspoň trocha pribrzdiť.

"Program nebol až tak humorne ladený, ako sa zdá. Ja som sa snažila dokonca v mnohých veciach ubrať, najmä čo sa týka vtipkovania. Dosť ma tie prvotné správy o pápežovom stave zobrali a dá sa povedať, že aj vyviedli z rovnováhy," uviedla Adela Banášová. Najmenej bolo do smiechu porotcom hudobnej šou. Najmä Laco Lučenič a Paľo Habera počas vysielania vzdali hold Svätému Otcovu a upozorňovali divákov na vážnosť situácie. "Nechcem, aby to vyzeralo tak, že kým pápež umiera, my sa tu bavíme," zdôraznil Habera.

"Zo strany STV to bolo absolútne správne rozhodnutie. Manažment rozhodol najlepšie, ako mohol. Myslím si, že program tak, ako bol postavený, nemohol nikoho urážať," poznamenal PR manažér SuperStar Peter Kavecký v súvislosti s pokračovaním speváckej súťaže aj napriek informáciám o úmrtí Jána Pavla II.

V piatkovom kole speváckej šou, ktorého témou bola domáca tvorba, vypadla Zdenka Predná (21). Rodáčka z Banskej Štiavnice dostala najmenej hlasov už v predošlom kole. Vtedy pre dobrovoľný odchod Roba Miklu nevypadol zo súťaže nik a hlasy z minulého kola sa zrátali s tými, ktoré finalisti dostali v piatok večer. Spolu ich prišlo 941 810 a Zdenka opúšťala pódium so 194 823 hlasmi na konte. "Ďakujem všetkým za podporu," povedala krátko po vyhlásení výsledkov večne usmiata speváčka, ktorá chce v budúcnosti nahrať album.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu