Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Noel Gallagher z Oasis: Preskočilo mu? Dúfa, že sa finančná kríza zhorší!

Noel Gallagher Zobraziť galériu (4)
Noel Gallagher

LONDÝN - Frontman britskej pop-rockovej formácie Oasis Noel Gallagher dúfa, že sa finančná kríza ešte horší. Štyridsaťjedenročný hudobník, starší z bratov Gallagherovcov, totiž tvrdí, že kapela zo seba vždy dostane to najlepšie v krízových časoch. Gitarista a spevák začal s písaním skladieb počiatkom deväťdesiatych rokov.

Podľa neho vtedajšia atmosféra v Británii dopomohla k vytvoreniu úspešného debutového albumu Definitely Maybe (1994). Súčasná kríza by mohla kapele pomôcť pri nahrávaní v poradí deviateho štúdiového počinu. "Dúfam, že sa finančná kríza aspoň trochu zhorší - vyťažíme z toho niekoľko dobrých albumov. Keď sme v deväťdesiatych rokoch začínali, v Británii boli ešte stále pri moci konzervatívci. Krízové časy zvyčajne prinesú v hudbe, móde a politike to najlepšie," uviedol.

Iba nedávno sa podarilo manchesterskej skupine premeniť dve zo siedmich nominácií časopisu NME (New Musical Express). Kým všetci členovia skupiny sa mohli tešiť z ceny pre Najlepšiu britskú kapelu, Noel získal v individuálnej kategórii cenu za Najlepší blog skupiny.

Informoval o tom internetový portál contactmusic.com.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Napíšte nám na tipy@topky.sk!  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu