Nedeľa7. júl 2024, meniny má Oliver, zajtra Ivan

Jane Fonda sa vráti na Broadway

Jane Fonda Zobraziť galériu (6)
Jane Fonda

USA - Herečka, aktivistka a 'kráľovná aerobiku' Jane Fonda sa vráti na divadelné dosky. V roku 2009, po vyše štyridsiatich rokoch, sa objaví na Broadwayi v hre Moisésa Kaufmana s názvom 33 Variations.

Zahrá si muzikologičku, ktorú fascinuje Beethovenovo dielo. "Som veľmi šťastná, že budem v Moisésovej novej hre," uviedla 70-ročná herečka vo vyhlásení. "Neviem sa dočkať, kedy sa vrátim na divadelné pódium," dodala. "Pre Tectonic Theater Project je táto hra vrcholom skúmania kreatívneho života Beethovena a Fonda je perfektná osoba, ktorá nás touto cestou povedie," povedal režisér hry Kaufman.

Jane Fonda debutovala na Broadwayi aj v Hollywoode v roku 1960. Počas filmovej kariéry získala dva Oscary, prvý v roku 1971 za film Klute, druhý o sedem rokov neskôr za snímku Návrat domov. Vydala vyše dvadsať videokaziet o aerobiku. Angažuje sa aj v sociálnej oblasti, začiatkom sedemdesiatych rokov sa zapojila do hnutia proti vojne vo Vietname. V roku 1995 založila organizáciu na prevenciu otehotnenia tínedžeriek s názvom Georgia Campaign for Adolescent Pregnancy Prevention.

Moisés Kaufman, zakladateľ spoločnosti Tectonic Theater Project, je nositeľom prestížnej divadelnej ceny Tony. Preslávil sa hrou o brutálnej vražde homosexuála s názvom Laramie Project, na základe ktorej nakrútil aj film. Za scenár a réžiu drámy Projekt Laramie (2002) získal dve nominácie na televíznu cenu Emmy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu