Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Camilla pokazila krst lode

Camilla a princ Charles na palube novej lode.
Camilla a princ Charles na palube novej lode. (Zdroj: TASR)

LONDÝN - Pre poverčivých a námorníkov je zlé znamenie, keď žena, ktorá sa môže stať novou kráľovnou Veľkej Británie oficiálne krstí luxusný námorný krížnik a fľaša luxusného šampanského sa nerozbije.

Camilla - Vojvodkyňa z Cornwallu stlačila tlačidlo, ktoré malo poslať fľašu bublajúceho alkoholického nápoja do večných lovíšť. Šampanské sa však od boku 90-tisíc tonovej Queen Victorie iba odrazilo. Na dnešnej ceremónii v Southamptone tak napokon museli použiť hrubú manuálnu silu a druhú fľašu Veuve Clicquot, aby loď pokrstili.

Britské médiá sa snažili zistiť v súvislosti s predchádzajúcimi prípadmi, keď sa šampanské nerozbilo a takisto vyjadrili svoje obavy, aby to pre ne neznamenalo nešťastie. Aurora, ktorú podobným spôsobom "pokrstila" princezná Anne sa na svojej prvej ceste v roku 2000 pokazila, o tri roky neskôr ochoreli pasažieri na vírus a napokon je v roku 2005 zlyhali motory.

Queen Victoria, sesterská loď Queen Elizabeth II a Queen Mary II po prvý raz vypláva na cestu okolo severnej Európy v stredu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu