Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Mladý populárny spevák Toše Proeski zahynul pri havárii

Známy macedónsky spevák Toše Proeski († 26)
Známy macedónsky spevák Toše Proeski († 26) (Zdroj: YouTube)

NOVA GRADIŠKA - Dnes v ranných hodinách v chorvátskej Novej Gradiške, pri zrážke Volkswagenu Tuareg s kamiónom, zahynul známy macedónsky spevák Toše Proeski.

Vo vozidle boli okrem dvadsaťšesťročného speváka, ktorý spal vpredu vedľa šoféra, aj jeho manažérka Ljiljana Petrović (1958) zo Skopje a Džordže Džordževski (1975), ktorý šoféroval. Príčinou nehody bolo pravdepodobne nedostatočné dodržanie vzdialenosti. Automobil, v ktorom zahynul Toše Proeski, išiel v smere do Záhrebu, narazil do prívesu kamióna a po náraze skončil v tráve mimo cesty.

Chorvátske médiá informujú, že Proeski bol namieste mŕtvy. Podľa polície, ďalších dvoch cestujúcich previezli do nemocnice v Novej Gradiške. Službukonajúci lekár potvrdil, že vodič je ťažko zranený a museli ho operovať. Ljiljana Petrović bola pri vedomí a podľa prvých vyšetrení má iba ľahké zranenia. Toše cestoval do Záhrebu, kde mal v štúdiu známeho hudobníka Nikšu Bratoša nakrútiť anglickú verziu jedného zo svojich hitov.

"Tragédia je pre mňa totálny šok. Telefonovali sme spolu pred pár dňami a dnes mal ku mne prísť. Občas si človek kladie otázku, prečo práve takýto ľudia, ktorí tu môžu toho ešte toľko urobiť, tak skoro odchádzajú. Bolo poctou s ním pracovať. Bol vynikajúci, skromný a pozitívny človek," povedal Nikša Bratoš.

Proeski patril k najpopulárnejším spevákom na celom Balkáne, jeho piesne sa umiestňovali na prvých miestach v rebríčkoch hitparád v Macedónsku, Srbsku, Čiernej Hore, Bosne a Hercegovine, i v Chorvátsku. Cenu Matky Terezy za humanitnú činnosť získal v roku 2003 a o rok neskôr sa stal Vyslancom dobrej vôle UNICEF. Jeho pieseň Tento svet sa stala hymnou UNICEF. Informácie uverejnil srbský denník BlicOnline.

Videoklip: Ko ti to grize obraze

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu