V chladničkách už dávno nie je len zima. Novým trendom v oblasti chladenia sú špecializované zóny s rôznou teplotou, ktoré vyhovujú nárokom rôznych typov potravín. Značka Siemens vybavila svoje spotrebiče dvomi typmi chladiacej zóny vitaFresh s teplotou okolo 0 0C. Syry v nej vydržia čerstvé 14 dní, jablká dokonca šesť mesiacov.
Teplota okolo 0 oC spôsobuje výrazné spomalenie biologických a chemických procesov v potravinách. Zelenina, ovocie, mäso alebo syry si tak dlhšie udržia čerstvosť a svieži vzhľad aj chuť. Zatiaľ čo pre mäso a ryby je vhodná skôr nižšia vlhkosť vzduchu, na skladovanie ovocia a zeleniny je optimálna vyššia vlhkosť. Nové kombinácie vitaFresh Siemens sú preto vybavené hneď dvomi nulovými zónami - „suchou“ a „orosenou“.
V „suchej“ vitaFresh zóne sa vlhkosť vzduchu automaticky udržuje na úrovni približne okolo 50 %. Vďaka tomu zóna ponúka ideálne podmienky na skladovanie mäsa, hydiny, jogurtov, suši a tvrdých syrov. Kuracie prsia v tejto zóne vydržia čerstvé až päť dní, losos dva dni. Syry, ako je rokfort alebo gruyére, si uchovajú nezmenené chuťové vlastnosti až 14 dní, gouda dokonca tri týždne.
Špeciálne na skladovanie ovocia a zeleniny je určená „orosená“ zóna vitaFresh. Jablká, hrušky alebo mrkva sa udržia šťavnaté a chrumkavé celé mesiace, špargľa alebo šalát dva týždne. Až týždeň v nej môžete uchovávať šampiňony alebo jahody. Životnosť predĺži aj lesnému ovociu, ako sú napríklad maliny. Vlhkosť vzduchu sa v tejto zóne udržuje približne na úrovni 95 %. Regulácia prebieha automaticky vlhkostnou membránou, prebytočná voda sa odvádza do vonkajšieho prostredia.
Dvomi zónami vitaFresh sú vybavené chladničky s mrazničkou Siemens KG39FP98 a KG39FS50. Obe sú 200 cm vysoké, disponujú systémom antiBacteria a patria do triedy spotreby energie A+.
Viac informácií o domácich spotrebičoch značky Siemens nájdete na: www.siemens-spotrebice.sk