KOŠICE - Varené víno, medovina či pečené klobásky neodmysliteľne patria k vianočným trhom. Platí to aj v Košiciach. Trhovci predávajú lahôdky v štýlových drevených stánkoch.
Napriek každoročnej inflácii a zvyšovaniu cien návštevníci Hlavnej ulice za pochúťky nezaplatia viac ako vlani. Ceny, našťastie pre zákazníkov, sa už tretí rok vôbec nezmenili. "Hlavne že ľuďom chutí. Chodíme tu už tretí rok, je tu perfektná atmosféra," konštatoval predavač pečených klobások a ražniči. Počas vianočných trhov dochádza do Košíc denne až z Parchovian. Premrznutí Košičania si pochutia najmä na varenom vínku. "Keď sa stretnú priatelia, ktorí si majú čo povedať, ani nevnímajú zimu. Často si takto spríjemnia prestávku medzi nakupovaním," podotkla predavačka Petra Kováčová.