Streda23. október 2024, meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava

Objav ako z hororu: Ľudí na pláži vydesilo ZÁHADNÉ morské monštrum! Z tých úst budete mať husiu kožu

(Zdroj: X/nypost)

KALIFORNIA – Všetci vieme, že moria a oceány sú plné tvorov, ktoré si ani len nedokážeme predstaviť. O to väčší šok nastane, keď ich voda vyvrhne na breh. Takáto scenéria sa naskytla ľuďom v Kalifornii, ktorí narazili na hrôzostrašne vyzerajúceho tvora. Keď uvidíte, čo skrýva v ústach, strasie vás.

Ľudí na sociálnej sieti Reddit šokoval záber hrozivo vyzerajúceho morského tvora, ktorý bol nájdený na pláži v Kalifornii. „Z toho mám nočné mory,“ informuje autor príspevku, píše denník New York Post. Podľa dostupných informácií ľudia natrafili na nález neďaleko mesta Laguna Niguel. Na sprievodnej fotografii vidno štíhle, bledo vyzerajúce stvorenie s radmi zvlnených zubov, ktoré evokuje umelcovo zobrazenie morského hada zo starodávnej námornej mapy.

Mnohí sa snažili identifikovať záhadného tvora, pričom niektorí ho prirovnávali plesiosaurovi – rovnaký druh ako mýtická Lochnesská príšera – a jeden z používateľov sociálnej siete žartoval, že ide o vydru s alopéciou. Ako sa ukázalo, hrozivo vyzerajúci tvor je v skutočnosti mŕtvolou murény, slizkého oceánskeho predátora, ktorý žije v tropických a subtropických moriach, kde sa skrýva v skalách a štrbinách útesov.

Údajne existuje viac ako 200 druhov murén, z ktorých najväčší môže dorásť až do dĺžky takmer 3,6 metra. Murény vo všeobecnosti nie sú pre človeka nebezpečné. Radšej si pochutnávajú na rybách, ale pri vyrušení môžu ľudí pohrýzť. Podľa Tima Dalyho, hovorcu kalifornského ministerstva pre ryby a voľne žijúce zvieratá, je tento konkrétny tvor trochu bledší, pretože je pravdepodobne už dlhšie mŕtvy.

Viac o téme: RybaObjavMuréna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu