Streda23. október 2024, meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava

Mladík tvrdí, že všetci máme na tele rovnakú pehu: Skontrolujte si túto časť ruky! Určite ju nájdete aj vy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

USA – Na TikToku sa opäť objavila nová senzácia. Tentokrát muž menom Dylan, známy ako @dylanbaseball07, ukázal svojim sledovateľom pehu, ktorú má na ľavej ruke. Z pribúdajúcich komentárov zostal v nemom úžase. Ukázalo sa, že nie je jediný, kto má podobnú alebo totožnú pehu na tom istom mieste.

Chlapík, ktorý je na sociálnych sieťach známy ako Dylan, sa podelil o šokujúci objav. Vo videu na TikToku uviedol: „Fajn, možno som našiel niečo, čo dokazuje, že ľudí vyrába vláda. Všetci si to vypočujte a uvidíte, či máte túto pehu priamo na ruke. Garantujem, že áno.“ Hovorí o pehe na svojej ľavej ruke. Jeho virálne video podnietilo mnohých, aby si skontrolovali ruky – a boli v šoku, keď zistili, že majú rovnakú pehu a dokonca na rovnakom mieste. Jeden muž vtipne reagoval: „Naše životy sú simulácia, verte mi.“ Ďalší prekvapený divák uviedol: „Mám ho ja, moji bratia aj otec.“ A tretí dodal: „Čože... ja tiež! To je divné.“

Hoci to môže pôsobiť zmätočne, za týmto fenoménom sa skrývajú vedecké vysvetlenia, informuje denník Mirror. Na pokožku vplývajú genetické, environmentálne a životné faktory. Dôležitú úlohu zohráva aj história našich predkov a prítomnosť génu MC1R. Ľudia s určitými typmi pleti, najmä tí so svetlou pleťou, ryšavými alebo blond vlasmi a svetlými očami, sú náchylnejší na vznik pieh. Tieto genetické vlastnosti často spôsobujú, že sa pigmentotvorné bunky (melanocyty) zhromažďujú na určitých miestach.

Ak majú vaši rodičia pehy na konkrétnych miestach, je veľká šanca, že podobné nájdete aj na svojom tele. Váš životný štýl pravdepodobne ovplyvňuje aj vzor vašich pieh. Napríklad osoby, ktoré trávia viac času na slnku, majú tendenciu mať pieh viac. Tie sa zvyčajne vytvárajú na miestach, ktoré sú najčastejšie vystavené slnečnému žiareniu. UV žiarenie zo slnka stimuluje melanocyty, aby zvýšili produkciu pigmentu (melanínu), čo vedie k ich vzniku. Preto sa pehy bežne nachádzajú na tvári, pleciach, rukách a iných častiach tela. Tento konzistentný vzor môže viesť k výskytu pieh na rovnakých miestach.

Viac o téme: RukaPehaMuž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu