Streda23. október 2024, meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava

Brutálne úprimný nekrológ sa stal internetovou senzáciou: TOTO odkázal syn svojmu zosnulému otcovi!

(Zdroj: X/krone_at)

TEXAS – Charles Boehm z Houstonu si pripomenul život zosnulého otca Roberta Boehma tým najnetradičnejším a najzábavnejším spôsobom, keď úprimne vyrozprával, aký bol v skutočnosti. A hoci tento nekrológ zabáva používateľov sociálnych sietí po celom svete, jeho autor ním zároveň poukazuje na bolestivý spoločenský problém.

Obyvatelia malého mestečka Clarendon v Texase sa pobavili nad nekrológom Charlesa Boehma, ktorý venoval svojmu otcovi. Okrem iného v ňom uviedol aj to, že zosnulý senior je teraz „Boží problém“. Nekrológ začína slovami: „Robert Adolph Boehm v súlade so svojou celoživotnou oddanosťou osobnej značke slušného správania zamrmlal svoju poslednú nezrozumiteľnú a pravdepodobne zbytočnú nadávku 6. októbra 2024, krátko predtým, ako zakopol o ‚nejakú blbú, hlúpu vec‘ a udrel si hlavu o podlahu.“ Syn následne zrekapituloval život svojho otca, ktorý naposledy vydýchol vo veku 74 rokov. Uviedol, že pri jeho narodení v roku 1950 „Boh okamžite a našťastie zlomil formu a pokúsil sa zakryť dôkazy“. Následne pripomenul výnimočné dni a spomenul, že otec mal štyri deti.

„Robert, vychovávaný ako katolík, dokázal, aby jeho manželka Dianne trikrát rýchlo otehotnela a len tesne sa vyhol povolaniu do vojny vo Vietname, keď v rokoch 1967 až 1972 splodil Michelle, Johna a Charlotte. Oveľa neskôr, keď sa pravdepodobne obával vznikajúceho konfliktu v Grenade, sa v roku 1983 narodil Charles.“ Autor nekrológu spomína aj na to, že jeho otec, ktorý pracoval ako „poloprofesionálny vodič nákladného auta (a netreba si to mýliť si s profesionálnym vodičom poloprevádzkového auta)“, mal záľubu v zbieraní starožitných zbraní a harmoník. Táto skutočnosť spôsobovala, že „jeho milované psy nepretržite vyli v nepárnych nočných hodinách, aby pobavili jeho početných susedov. Príležitostne ich dával svojim mnohým, mnohým, mnohým vnúčatám a pravnúčatám, aby hlasno hrali počas dlhých ciest s ich rodičmi,“ lamentoval Charles.

Okrem toho Robertova záľuba v strieľaní zo zbraní v neskoršom veku viedla k tomu, že v dvoch prípadoch urobil nie jednu, ale dve diery do palubnej dosky svojho vlastného auta. Charlesova matka Dianne zomrela vo februári. „Boh sa nad ňou konečne zmiloval, takže mohla odísť do zaslúženého pokoja,“ poznamenal vtipne syn. „Bez Dianne, ktorá ho zabávala, sa Robert zameral na zabávanie vás, skvelých obyvateľov mesta Clarendon v Texase. Doteraz sme sa všetci snažili užívať si/prežívať jeho výčiny, ale teraz je to Boží problém.“

Obsah nekrológu plný humoru prekročil hranice mestečka a na internete sa rýchlo stal virálny. Mnohí používatelia vyjadrili ľútosť nad tým, že zosnulého nepoznali osobne. „Clarendon je mesto s 2 000 obyvateľmi,“ povedal Charles pre denník Washington Post. „Vedel som, že sa to bude mnohým ľuďom páčiť, ale bol som šokovaný, keďže sa to naozaj stalo virálnym.“ Okrem vtipných poznámok sa však syn vyjadril aj k izolácii, s ktorou sa jeho otec vyrovnával v posledných mesiacoch svojho života po smrti manželky a k láskavej starostlivosti, ktorú mu ponúkli miestni obyvatelia. „Keď som sa mu snažil zabezpečiť pomoc v oblasti duševného zdravia, priznal sa mi, že sa bojí a chce, aby som tam bol s ním,“ uviedol Charles.

„Všetci sme ho navštevovali, keď to bolo možné, starali sa o neho dobrí ľudia z Clarendonu a veľmi mu pomáhali. Ale bolo pre neho ťažké, keď sa pozeral na prázdnu stoličku mojej zosnulej mamy.“ Preto chce Charles využiť situáciu a želá si, aby jeho úprimný nekrológ poukázal na to, že jeho otec bol jedným z mnohých, ktorí v seniorskom veku zápasili s osamelosťou. „Musím povedať, že ak chcem, aby z toho všetkého niečo vzišlo, tak je to skutočnosť, aby ľudia na celom svete podporovali duševné zdravie ľudí v malých vidieckych mestách. Odchádzajú tam na dôchodok a keď zostarnú, ich deti sa rozídu a oni zostanú sami. Veľa ľudí sa dostáva do úzkych.“ Pokiaľ ide o Robertovu poslednú rozlúčku, Boehmovci vyzvali návštevníkov pohrebu, aby oprášili akúkoľvek zastaranú alebo nevhodnú kombináciu oblečenia, ktorú majú nájdu, obliekli si ju a prišli. „Vpredu bude k dispozícii nádoba na prepitné, prijateľné sú aj kvety,“ poznamenali.

Viac o téme: PohrebSamotaNekrológOtecSyn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu