Sobota19. október 2024, meniny má Kristián, zajtra Vendelín

Paraglidista prelietal nad pyramídou v Gíze, naskytol sa mu bizarný pohľad: VIDEO Neuveríte, kto stál na vrchole

(Zdroj: Instagram/marshallmosher)

GÍZA – Paraglidistovi prelietajúcemu nad Veľkou pyramídou v Gíze sa v pondelok naskytol skutočne bizarný pohľad. Na vrchole najstaršieho zo siedmich divov sveta si totiž všimol niečo, čo by tam nečakal snáď nikto. Jeho video sa okamžite stalo hitom sociálnych sietí.

Na záberoch egyptskej pamiatky – postavenej pred viac ako 4500 rokmi – je vidieť paraglidistu Marshalla Moshera, ako sa vznáša na púštnej oblohe. Keď sa však priblíži k vrcholu Veľkej pyramídy, všimne si, že na jej vrchole stojí živý pes. „Pes vyliezol až na Veľkú pyramídu v Gíze!“ napísal Mosher v príspevku na Instagrame. Mnohí používatelia sociálnej siete žartovali, že Mosher a jeho priatelia natrafili na Anubisa – egyptského boha podsvetia, ktorý je často zobrazovaný so psou hlavou.

Iní sa však obávali o bezpečnosť psa, ale Mosher ich obavy rozptýlil v nasledujúcom príspevku, ktorý zachytáva psa bezpečne na zemi. Paraglidista neskôr vysvetlil, že podľa miestnych obyvateľov nie sú podobné výjavy nezvyčajné. Psy žijúce v tejto oblasti často lezú hore a dole po viac ako 450-metrovej Veľkej pyramíde.

Niektorí používatelia Instagramu vyzdvihli vtipnú stránku incidentu. „Už je pyramída jeho, ocikal ju,“ zavtipkoval jeden z komentujúcich. „Žiadny z jeho kamarátov mu nebude veriť,“ pridal sa druhý. „Zaujímalo by ma, ako dlho mu trvalo vyliezť po všetkých tých schodoch,“ zamyslel sa tretí. „Braček bol na misii,“ dodal iný komentujúci.

Viac o téme: PesEgyptParaglidistaGízaVeľká pyramída
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu