Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

VIDEO Anna poslala priateľa kúpiť menštruačné vložky: Keď uvidíte, s čím prišiel domov, vybuchnete do smiechu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

USA - Pokiaľ ide o menštruačný cyklus, nie je žiadnym tajomstvom, že muži sa majú stále čo učiť. Dôkazom je aj video na TikToku, ktoré krátko po zverejnení nazbieralo milióny reakcií. Jeho autorka v ňom zdokumentovala, čo jej priniesol priateľ z obchodu, keď ho poslala kúpiť dámske hygienické potreby.

Príspevok na TikToku, ktorý zverejnila Anna (@annabasile), nazbieral 1,4 milióna lajkov po tom, ako jeho autorka odhalila, aké „vložky s krídelkami“ priniesol z obchodu jej priateľ. „Povedala vložky s krídelkami,“ obhajuje sa Annin priateľ vo videu. „Mám krídelka. Tu sú krídelka. Sú v buffalo marinade,“ ukazuje na balenie kuracích krídiel. Ukázalo sa, že jej priateľ netušil o tom, že existujú aj dámske hygienické vložky s krídelkami a domnieval sa, že Anna chce vložky, ale aj kuracie krídelka. Na jeho úsmevnom omyle sa pobavila nielen Anna, ale aj používatelia sociálnej siete. Niektorí sa dokonca podelili o svoje vlastné príbehy v súvislosti s menštruáciou.

„Tohto chlapíka si treba udržať. Možno je trochu zmätený, ale urobil, čo mohol a ani sa nepýtal na túto čudnú kombináciu,“ napísal komentujúci. „Keď som požiadala svojho priateľa, aby mi kúpil tampóny Super, tak mi povedal, že značku 'super' nikde v obchode nevidel,“ uviedla ďalšia. Iní tvrdili, že Anna dostala ešte lepší tovar než o aký žiadala. „Nemôžeš sa naňho hnevať, lebo vieš, že chceš aj takéto krídelká,“ zavtipkovala tretia komentujúca. „Čo by som urobila pre kuracie krídelká, keď mám menštruáciu,“ pridala sa ďalšia. „Úprimne: To, s čím sa vrátil, je úplne prijateľné a možno dokonca lepšie,“ dodala iná.

Zdá sa však, že Annin priateľ nie je jediný, kto má medzery v chápaní ženskej menštruácie. Štúdia spoločnosti Intima, ktorá sa zaoberá starostlivosťou o zdravie žien, oslovila v roku 2021 približne 1 000 dospelých mužov v USA a zistila, že majú značné medzery v chápaní menštruačného cyklu. Prieskum ukázal, že vysvetliť menštruáciu dokázalo 41 percent respondentov, zatiaľ čo 65 percent nepoznalo menštruačné kalíšky a ani spôsob ich používania, informuje Newsweek. Napriek týmto nedostatkom vo vedomostiach štúdia zistila, že väčšina mužov sa zhodla na dôležitosti vzdelávania chlapcov o menštruačnom cykle, pričom tieto informácie pochádzali najmä od členov rodiny a blízkych.

Viac o téme: MenštruáciaHygienické vložkyKrídelka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu