Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

VIDEO, z ktorého tuhne krv v žilách: Mladík vošiel do medvedieho brlohu! O chvíľu bojoval o holý život

(Zdroj: X/nexta_tv)

BELEHRAD – Populárny srbský videobloger Stefan Janković zverejnil video, v ktorom zdokumentoval svoju návštevu medvedieho brlohu. Akoby to už bez tak nebolo dosť nebezpečné, na scénu napokon prišiel aj medveď. Hrozivé video koluje po sociálnych sieťach.

Na videu je vidieť, ako zvedavý a zároveň znepokojený medveď očucháva a vrhá pochmúrne pohľady na nechceného návštevníka. Videobloger sa dokonca priblíži do bezprostrednej blízkosti šelmy, čo je pre mnohých nepredstaviteľná scenár. Napokon sa snaží z brlohu vyjsť, no medveď ho stále pozorne sleduje. Situácia sa však rýchlo zhoršila. „Neuveríte, čo sa mi stalo. Strávil som 24 hodín v lese a napadol ma medveď. Čakal na mňa a nebol sám,“ uviedol Janković. Z ďalšieho videa je zrejmé, že v snahe zachrániť si život vyliezol na strom a čakal, kým dva medvede neodídu.

Kým niektorí sledovali zábery so zatajeným dychom, iní boli skeptickí. Jedna osoba naznačila, že Stefan sa musí sa so svojimi chlpatými priateľmi dobre poznať, inak by neboli k nemu natoľko prívetiví. „Myslím si, že mnohé zvieratá sú oveľa slušnejšie ako my ľudia,“ uviedol ďalší komentujúci. Iní však rýchlo poukázali na nebezpečenstvo, ktoré hrozí, keď sa človek priblíži k medveďom vo voľnej prírode. Jeden z používateľov X uviedol: "Medveď je veľmi nebezpečné zviera. Možno by sa do ďalšieho vydania slávnej rozprávky Zlatovláska a tri medvede malo pridať varovanie, aby to ľudia doma neskúšali.“ 

Hoci nie je bezprostredne jasné, kde bolo video natočené, no v Srbsku žijú prevažne medvede hnedé. Odhadovaný počet jedincov je podľa A-Z Animals približne 700 až 800 kusov, informuje denník Daily Star. Netreba dodávať, že približovať sa k týmto šelmám vo voľnej prírode môže byť smrteľné.

Viac o téme: MedveďBlogerSrbskoMedvedí brloh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu