Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Muž (65) holdoval alkoholu, trpko na to doplatil: Doslova mu zhnilo prirodzenie! A čo prišlo potom...

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Šesťdesiatpäťročný muž prišiel na pohotovosť so závažným zdravotným problémom. Z močovej trubice mu vytekal zelený a zapáchajúci výtok. Ako uviedli lekári v prípadovej štúdii, muž holdoval alkoholu. To sa podpísalo aj na diagnóze, ktorá ho šokovala.

V časopise Urology Case Reports lekári uviedli, že príbeh pacienta sa začal celkom nevinne. Spočiatku bol príležitostný konzument alkoholu, ktorý si zvykol dať jeden alebo dva poháriky za noc. Postupom času sa však jeho pitný režim stupňoval a stal sa každodennou rutinou, ktorá sa podpísala na jeho zdraví. Znepokojila ho vysoká horúčka a praskavý zvuk v lonovej kosti. Okamžite preto zašiel na pohotovosť. Lekári zistili, že mu z močovej trubice vychádza množstvo hnisavého, zeleného a páchnuceho výtoku. Ukázalo sa, že v dôsledku nadmernej konzumácie alkoholu začal trpieť vážnou infekciou a blokádou, ktorá mu bránila v močení. Jeho telo, ktoré bolo kedysi odolné, začalo chradnúť a jeho imunitný systém sa oslabil natoľko, že bol náchylnejší na infekcie. 

V osudný deň sa zdanlivo malá infekcia zmenila k horšiemu a vyvinula sa do gangrény. Tento zákerný stav sa vyznačuje odumieraním tkaniva. Rýchlo sa šíril jeho telom a nakoniec dosiahol kritické štádium známe ako Fournierova gangréna. Táto agresívna forma môže viesť k sepse, ktorá má za následok zlyhanie orgánov. Infekcia tiež spôsobila upchatie močovej trubice, čo mu znemožnilo močenie. Z močovej trubice mu vytekal zelený a zapáchajúci výtok. Napriek okamžitému lekárskemu zásahu vrátane antibiotík, inzulínu a transfúzie krvi gangréna naďalej postupovala. 

Na nešťastie, lekárom sa mužovo prirodzenie nepodarilo zachrániť. V dôsledku rozsiahlej infekcie mu na penise nezostalo žiadne životaschopné tkanivo a jedinou možnosťou bola úplná amputácia. Jeho príbeh je výsledkom toho, čo dokáže spôsobiť nadmerná konzumácia alkoholu. Strata významnej časti tela bola hlbokým fyzickým a emocionálnym úderom, no mužovo odhodlanie mu umožnilo prekonať túto nepriazeň osudu a začať žiť normálny život. 

Viac o téme: AmputáciaPenisGangréna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu