Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Mrazivá FOTO auta Teda Bundyho: Fotograf netušil, že zachytáva posledné chvíle pred smrťou jednej z obetí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

OREGON – Jeden z najhorších sériových vrahov v histórii Ted Bundy je známy tým, že má na svedomí vraždy minimálne tridsiatich dievčat a žien, ktoré uniesol, znásilnil a nakoniec brutálnym spôsobom zavraždil. Miestny fotograf zachytil jeho auto, v ktorom sa mala údajne nachádzať aj jeho ďalšia obeť.

Dve z Bundyho obetí boli zavraždené presne 14. júla 1974 a fotografia z tohto dňa zachytila sériového vraha, ako hľadal svoju ďalšiu obeť. Záber štátneho parku pri jazere Sammamish vo Washingtone v štáte Oregon sa na prvý pohľad javí len ako bežný záber áut počas letného dňa. Na fotografii je ale zachytené auto VW Beetle, ktoré podľa všetkého patrí Bundymu. Vyšetrovatelia ho s týmto podozrením konfrontovali, no on popieral, že muž na obrázku je on. Poukázal tiež na to, že na aute na obrázku chýba nápis „nosič lyží“ – preto to podľa jeho slov nemohol byť on, informuje portál Ladbible

Okolití svedkovia si však spomenuli, že v ten deň na tom istom mieste videli mladého muža v tenisovom oblečení, ktorý sa volal Ted a žiadal o pomoc. Videli, ako sa rozpráva s 23-ročnou Janice Ottovou, ktorá s ním neskôr nastúpila do auta. Od toho dňa ju už nikto živú nevidel. O štyri hodiny neskôr sa v tej istej oblasti stratila 19-ročná Denis Marie Naslundová. Telá oboch žien sa našli 6. septembra. Na mieste sa našli aj ďalšie ľudské pozostatky, ktoré boli identifikované ako 18-ročná Georgann Hawkinsová, ďalšia z Bundyho obetí. Polícia dostala tipy, že možným podozrivým by mohol byť Bundy. 

Známy sériový vrah spáchal niekoľko ďalších vrážd. V jeho aute sa okrem iných nástrojov našla lyžiarska maska, putá, lano a páčidlo. Súd rozhodol, že na jeho zadržanie nie je dostatok dôkazov, a tak bol prepustený na slobodu. V roku 1976 sa však svet dočkal spravodlivosti. Bundy bol odsúdený za únos a napadnutie a bol vzatý do väzby. Dvakrát sa mu podarilo utiecť a pred zadržaním spáchal ďalšie vraždy. V roku 1989 bol popravený. 

Viac o téme: VrahAutoTed Bundy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu