Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Známa módna značka opäť pobúrila ľudí: Vyše 1 300 eur za TAKÉTO pančuchy? Keď ich uvidíte, pochopíte

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

USA – Viaceré módne značky prichádzajú s kontroverznými novinkami, ktoré rozdeľujú ľudí na dva tábory. Príkladom je aj španielska firma Balenciaga, ktorá na trh uviedla pančuchy. Iba málokto by zaplatil takú obrovskú sumu peňazí za takto vyzerajúci kúsok.

Módne trendy sú čím ďalej, tým viac nevyspytateľné. To si zjavne uvedomujú aj majitelia módnej značky Balenciaga, ktorí žiadajú 1 150 libier (1 365 eur) za pár pančúch plných dier. Paradoxom je, že samotný pančuchový tovar od špičkovej firmy bez poškodenia stojí 725 libier (860 eur). Na webovej stránke firmy sa uvádza, že pančuchy majú technické pletenie, efekt pripomínajúci roztrhaný kus oblečenia, zdvojenú tkaninu, elastický pás a tiež aj to, že sú vyrobené v Taliansku. Podľa etikety sa dajú prať iba v rukách. 

Ako v máji minulý rok informoval denník New York Post, značka predstavila kolekciu „špinavého“ oblečenia pokrytého dierami za viac ako 5 000 dolárov (4 517 eur). Kolekcia módneho domu z leta 2023 obsahovala nadrozmernú bundu a deravé široké nohavice s viacerými vreckami v cene takmer 3 000 dolárov (2 710 eur) a 2 300 dolárov (2 078 eur). Na prednej strane oboch kusov boli hnedé škvrny a zadná strana obsahovala obrovské diery. 

Balenciaga v minulosti pobúrila ľudí aj sériou bizarných kontroverzií súvisiacich s dvoma reklamnými kampaňami. Jedna reklama obsahovala detskú modelku stojacu s plyšovým medvedíkom, ktorý mal na sebe čiernu kožu a reťaze, ktoré mnohí prirovnávali k oblečeniu BDSM. Druhá, ešte podivnejšia, obsahovala hromadu právnych dokumentov, z ktorých jeden obsahoval text rozhodnutia Najvyššieho súdu týkajúceho sa detskej pornografie, informuje portál Glossy.

Viac o téme: ZnačkaPančuchyBalenciaga
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu