Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

Partia si prenajala dom, zdalo sa, že sú to hostia snov: Krátko po ich odchode čakal na majiteľku šok!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SEVERNÁ KAROLÍNA – Prenájom bytov a apartmánov môže byť mimoriadne ziskový, no aj keď majitelia takýchto nehnuteľností zarábajú slušné peniaze, niektorí hostia so sebou prinášajú viac škody ako úžitku. Málokto by však čakal to, čo sa stalo Ashley Classovej, ktorá prenajíma dom pre niekoľko ľudí v Severnej Karolíne.

Hostia strávili v dovolenkovom dome, ktorý prenajíma, tri týždne. Zanechali za sebou čisté a upratané izby a 5-hviezdičkové hodnotenie a zdalo sa, že všetko prebehlo priam ukážkovo. Až kým Classová nedostala účet za elektrinu na šokujúcich 1 500 dolárov (1 359 eur). Najprv nechápala, prečo je účet za elektrinu taký vysoký, no potom si prezrela záznam z kamier, ktorý odhalil dôvod vysokého účtu za elektrinu. Hostia nielenže nainštalovali nabíjačku pre elektromobily, ale priniesli minimálne desať počítačov, ktoré slúžili na ťažbu kryptomien. Classová vysvetlila, že pre nich bolo lacnejšie prenajať si dom, v ktorom budú iní ľudia platiť za elektrinu, ako ťažiť kryptomeny zo svojich domov.

Kontaktovala ich a požiadala o zaplatenie účtu, čo pôvodne odmietli, ale keď kontaktovala Airbnb spolu s účtom za elektroniku a vysvetlením, čo hostia urobili, hostia si to rozmysleli a nakoniec účet zaplatili. Poučená z tejto skúsenosti Classová zaviedla nové pravidlo pre používanie svojho dovolenkového domu – žiadna ťažba kryptomien. Tento prípad, zdá sa, nie je ojedinelý.  Po vysokom účte za elektrinu aj iní prenajímatelia nehnuteľností zmenili pravidlá pobytu vo svojich domoch a zakázali ťažbu kryptomien.

Portál Tech Spot spomenul na jeden prípad, keď energetická spoločnosť varovala majiteľov domu, ktorý si prenajímali na Airbnb, na náhly veľký nárast spotreby elektriny. Ukázalo sa, že nájomníci chceli dom využiť na ťažbu, no po tomto upozornení ich majitelia vyhodili. Energetická spoločnosť ich informovala, že v prípade, že sa hostia zdržia tak dlho, ako plánovali, sa môže účet za elektrinu vyšplhať na 6 000 dolárov (5 438 eur). Aká je energetická náročnosť ťažby najlepšie ukazujú informácie amerického Úradu pre energetické informácie. Začiatkom roka oznámili, že len 137 známych operácií na ťažbu kryptomien využíva až 2,3 percenta celkovej spotreby energie v krajine.

Viac o téme: EnergieúčetAirbnbKryptomeny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu