Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

Dovolenkára zarazil drobný poplatok na vyše 250-eurovom účte: Je to možné? Veď inde to dostane zadarmo

(Zdroj: X/barbeitovila)

MENORCA – Turista Antonio Barbeito nedávno počas dovolenky na španielskej Menorce obedoval v nemenovanej reštaurácii. Napriek tomu, že si objednal jedlo v nemalej hodnote, ho na účtenke nemilo prekvapil malý detail.

Rodák z hlavného mesta Španielska Madridu si vychutnal jedlo v reštaurácii na Menorce, kde si objednal homára za 167,50 eur krevetový tatarák za 26 eur, vyprážané chobotnice v hodnote 18 eur, mušle za 14 eur, dva kopčeky zmrzliny za 6 eur a niekoľko limonád a káv. Barbeitovi neprekážalo zaplatiť za jedno 252,80 eur, no rozrušil ho malý poplatok, ktorý mu bol pripočítaný na konci. Pri pohľade na účtenku zistil, že mu boli účtované 3 eurá za pohár ľadu navyše.

Muž v príspevku na sociálnej sieti X vysvetlil, že sa vedome rozhodol cestovať po Španielsku, aby podporil svoju krajinu a pohostinstvo, ale príplatok sa mu zdal mimoriadne nemiestny. Barbeito vyjadril svoju frustráciu spolu s fotografiou účtenky, ale reštauráciu nemenoval.

Nechcel reštaurácii spôsobiť zlú reputáciu, ale dúfal, že zamestnanec účtenku rozpozná a poradí vedeniu, aby neúčtoval stravníkom za pohár ľadu extra poplatok – obzvlášť v prípade, že v reštaurácii už beztak zaplatia stovky eur. Zdá sa, že pre Barbeita nebola problémom peňažná hodnota poplatku, ale skôr princíp účtovania poplatku za niečo, čo sa často podáva zadarmo. 

Ostrov Menorca je jedným z Baleárskych ostrovov, ktoré sa nachádzajú v Stredozemnom mori vedľa ostrovov Ibiza a Mallorca, ktoré bojujú s nadmerným turizmom. Menorca je však typická tým, že je rovnako krásna, no nebojuje s takým húfom turistov, čo pravdepodobne prispelo k Barbeitovmu šoku. Nie je to však jediná reštaurácia, ktorá ohromuje návštevníkov tým, čo im pridáva na účet. Viaceré reštaurácie v obľúbených turistických lokalitách vrátane Grécka a Talianska boli kritizované za pridávanie skrytých poplatkov alebo účtovanie neuvedených extravagantných cien.

Viac o téme: ReštauráciaúčetMenorca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu