Nedeľa22. september 2024, meniny má Móric, zajtra Zdenka

Na prvý pohľad obyčajné mačiatko šokovalo zamestnancov útulku: Keď uvidíte, čo má na ušiach... Neuveriteľné!

(Zdroj: Facebook/True Rescue)

TENNESSEE – Genetika niekedy rada hádže polená pod nohy, najmä keď ide o svet zvierat. Od albínskych mravenčiarov až po žirafy bez škvŕn je farba jedným z aspektov, ktoré sú často v rukách genetickej lotérie - zdá sa však, že ani uši nie sú voči tomuto vplyvu imúnne. Štvoruché mačiatko, ktoré zachránili z útulku, je totiž hotový genetický zázrak.

Keď do útulku True Rescue v Mount Juliet v americkom štáte Tennessee prišli štyri mačiatka, nečakali, že jedno z vrhu bude mať štyri uši. Tím, ktorý sa na svojej stránke na Facebooku podelil o snímky rozkošného osem až deväťtýždňového prírastku, pomenoval mačiatko so štyrmi ušami Audio. Vo svojom príspevku organizácia True Rescue vysvetľuje, že veterinár čoskoro Audia skontroluje, ale veria, že mu prídavné výrastky na ušiach neublížia. 

 

EXTREMELY RARE so lend me your ears (snicker)! This kitten came into our shelter today with his 3 other siblings, and he...

Posted by True Rescue on Tuesday, July 30, 2024

„Dáme ho kompletne skontrolovať veterinárovi, ale podľa toho, čo vieme, je vnútorné ucho úplne normálne a nespôsobí žiadne problémy,“ informovali v príspevku. Hoci je Audio vzácny, nie je jedinou mačkou svojho druhu. V roku 2021 sa v Turecku našla mačka menom Midas so štyrmi ušami a srsťou v tvare srdca na bruchu. Ako môžete vidieť na jej veľmi populárnom účte na Instagrame, stále sa jej darí. 

V roku 2018 portál The Dodo informoval o ďalšej mačke so štyrmi ušami, ktorú našli schovanú pod domom v austrálskom meste Geelong. Veterinár neskôr musel odstrániť jedno z očí mačiatka, vďaka čomu si vyslúžilo prezývku Frankenkitten. Adoptoval si ho jeden z dobrovoľníkov útulku, ktorý sa oňho staral. 

Viac o téme: MačkaGenetická chyba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu