Nedeľa15. september 2024, meniny má Jolana, zajtra Ľudmila

Mladík uviazol v pohyblivom piesku: Vďaka TOMUTO triku sa mu podarilo vyslobodiť! Ľudia sú v nemom úžase

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: YouTube/coltyy)

CANBERRA – Kým niektorí sa nebezpečným situáciám oblúkom vyhýbajú, iní ich naopak vyhľadávajú, aby sa s ostatnými mohli podeliť o nevšedný zážitok. Príkladom je aj muž menom Colty, ktorý dobrovoľne uviazol v tekutom piesku. Používateľom sociálnych sietí tak poskytol návod, ako sa z neho dá dostať. Tento trik môže zachrániť život aj vám.

Pravdepodobne všetci sme vyrastali v strachu z pohyblivého piesku. V mnohých akčných filmoch sa nachádza scéne, kde sa hrdinovia v priebehu niekoľkých sekúnd nechali vtiahnuť do pohyblivého piesku a potom sa udusili. V skutočnosti pohyblivý piesok, ktorý vzniká, keď sa piesok nasýti vodou natoľko, že sa začne správať ako kvapalina, takto nefunguje a šanca na smrť je veľmi malá. Dobrodruh Colty, ktorý za svoje bláznivé kúsky nazbieral na YouTube neuveriteľných 4,87 milióna odberateľov, zámerne uviazol na bahnitej pláži v Austrálii, aby vysvetlil, aké najväčšie riziko predstavuje pohyblivý piesok a ako z neho rýchlo uniknúť. 

Mladík uviazol v pohyblivom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/coltyy)

„Ľudia sa nemusia obávať pohyblivého piesku, ale prílivu,“ vysvetlil YouTuber. „Niektorí ľudia v ňom uviazli a keď sa príliv vrátil, zdvihol sa im nad hlavu a nakoniec sa utopili,“ dodal. V najnovšom videu YouTuber vyzýva ľudí, ktorí uviazli v tekutom piesku, aby sa pokúsili ľahnúť si na chrbát a vytvoriť čo najväčšiu plochu. „Jednoducho zostanem takto,“ vysvetlil, keď sa naklonil dozadu a ruky držal široko rozpažené nad pieskom. Colty potom začal pomaly pohybovať nohami hore a dole, aby vytvoril v piesku dutiny. „Nakoniec by mali nohy vyplávať na povrch a ty by si ich mal byť schopný vytiahnuť,“ dodal. 

Mladík uviazol v pohyblivom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/coltyy)

Tisíce ohromených divákov mu v komentároch poďakovalo za návod a mnohí z nich sa podelili o svoj iracionálny strach z pohyblivého piesku. „Pamätáte si všetci ten moment, ako sme si ako deti mysleli, že pohyblivý piesok bude jedna z najproblematickejších vecí, do ktorej sa môžeme dostať?“ napísal jeden komentujúci. Ďalší uviedol: „Po 21 rokoch života som konečne videl niekoho, kto dal skutočnú ľahko zapamätateľnú radu, ako sa dostať z takejto situácie.“ Tretí dodal: „Kamarát, porazil si austrálsky pohyblivý piesok. Myslím, že sa budem riadiť tvojimi radami.“

Viac o téme: NávodMladíkAustráliaPohyblivý piesok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu