Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

Neďaleko Slovenska nájdete najstrašidelnejší McDonald's na svete: Dodnes tam leží hrôzostrašný nález!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: McDonalds)

FRATTIOCCHIE - Pred desiatimi rokmi narazili stavební robotníci pri budovaní prevádzky rýchleho občerstvenia v talianskom meste Frattocchie na desivý nález. To bol dôvod, prečo sa preslávila ako „najstrašidelnejší McDonald's na svete“. Napriek tomu patrí k veľmi navštevovaným a vyhľadávajú a zviditeľňujú ju aj známi TikTokeri.

Prevádzky McDonald's síce ponúkajú množstvo nevšedných zážitkov, ale jedna z nich je v tomto smere viac ako špecifická. Jej sídlo je v blízkosti Ríma v talianskom meste Frattocchie a zákazníci ju poznajú ako „najstrašidelnejšiu“ prevádzku tohto reťazca. Počas konzumácie jedla a nápojov si totiž môžu prehliadať aj ľudské pozostatky pochované pod ich nohami. K tomuto mrazivému objavu došlo v roku 2014, keď stavební robotníci narazili na 2 000 rokov starú cestu. S pomocou archeológov sa potom podarilo vykopať tri telá, ktoré boli na tomto mieste pravdepodobne pochované v treťom storočí.

Odborníci predpokladajú, že staroveká dláždená cesta je spojená s Via Appia, čiže s jednou z najrušnejších ciest v starovekom Ríme. Počas Rímskej ríše sa zrejme nepoužívala, ale neskôr bola využitá ako pohrebisko. „Kostry patria trom mužom, z ktorých najstarší mal od 35 do 40 rokov,“ uviedla archeologička Pamela Cerinová, informuje denník Daily Star. Pod neďalekou čerpacou stanicou bola objavená štvrtá kostra s mincou v ústach. Pravdepodobne išlo o obetu pre postavu z gréckej mytológie Chárona. V súčasnosti tak môžu návštevníci McDonald's jesť a piť nad ľudskými pozostatkami a cez priehľadný sklenený panel v podlahe sledovať aj starobylú cestu. Tí, ktorí sa cítia obzvlášť odvážne, majú možnosť zostúpiť aj dolu a pozrieť si kostry zblízka.

„Najstrašidelnejší“ McDonald's sa nedávno opäť ocitol v centre pozornosti, keď ho navštívil známy TikToker a podelil sa o svoje zážitky. Bizarný príspevok komentovali tisíce ľudí. Jeden z nich napísal: „Myslím, že už nechcem McRib.“ Druhý doplnil: „Je to ako krypta.“ Úžas nad splynutím histórie so súčasnosťou vyjadril iný používateľ: „Nech už bol ten človek v živote ktokoľvek, nikdy by si nedokázal predstaviť, že bude mať takýto výhľad do budúcnosti. Je to šialené.“ 

Do diskusie sa zapojil aj šéf spoločnosti McDonald's Italia, Mario Federico, ktorý napísal: „Toto je naša prvá prevádzka typu múzeum-reštaurácia. Je to pre mňa veľká pocta. Podarilo sa nám vrátiť úsek rímskej cesty miestnej komunite a celému Taliansku.“ Na zviditeľnenie tejto historickej lokality vyčlenila spoločnosť McDonald's 300 000 eur.

Viac o téme: KostryTalianskoMcDonalds
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu