Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Turistka sa stratila v horách: Na telefonáty záchrannej služby nereagovala! Z dôvodu pôjdete do kolien

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

COLORADO – Mnoho ľudí odmieta reagovať na telefonáty od neznámych čísel. Čo však v prípade, že sa stratíte v lese? To bol prípad nemenovanej turistky, ktorá sa ešte v roku 2021 stratila na najvyššom vrchu štátu Colorado, Mount Elbert. Záchranárom však telefón nezodvihla.

Nemenovaná turistka sa stala terčom posmechu na sociálnych sieťach. Všetko sa začalo 18. októbra 2021, keď sa stratila na najvyššom vrchu štátu Colorado, Mount Elbert. Podľa pátracej a záchrannej služby okresu Lake dostali okolo 20:00 hodiny miestneho času hlásenie o nezvestne osobe. V ten istý deň sa okolo 9:00 ráno turistka vybrala na túru. Keď sa ju pátracie posádky vydali hľadať, nenašli nič. Dospeli preto k záveru, že zišla z chodníka a pravdepodobne strávila noc jeho hľadaním. Našťastie, po 24 hodinách našla chodník aj svoje auto, pričom zrejme vôbec netušila, že po nej pátra aj záchranná služba.

Turistka sa stratila v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Predstavitelia pátracej skupiny Lake County Search and Rescue o celom incidente informovali v príspevku na Facebooku: „Viaceré pokusy o kontaktovanie subjektu prostredníctvom mobilného telefónu boli neúspešné. Pozoruhodným zistením je, že subjekt ignoroval opakované telefonáty od nás, pretože nepoznal číslo.“ Používatelia sociálnych sietí sa neubránili smiechu a mnohí priznali, že si nedokážu ani len predstaviť absurdnosť situácie. Iní ale argumentovali, že stave núdze môže byť ťažké premýšľať logicky.

Na stranu turistky sa postavili aj predstavitelia pátracej skupiny, ktorí uviedli, že v podobnej situácii nie je používanie „zdravého rozumu“ také samozrejmé. V príspevku napísali: „Prosím, pamätajte, že to, čo sa spätne javí ako záležitosť ‚zdravého rozumu‘, nie je v tej chvíli celkom zrejmé. Hlavne netreba panikáriť.“ Či už ste na strane turistky alebo „zdravého rozumu“, ponaučením je určite to, že ak sa v horách náhodou stratíte, určite neignorujte telefonáty z neznámeho čísla.

Viac o téme: MobilZáchranná službaPátranieTuristkaNeznáme číslo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu