Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Odborník odhalil jednoduchý trik, ako sa vyhnete autonehodám: Na TOTO mnohí vodiči pred cestou zabúdajú

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Ak vám neprekáža, že máte špinavé auto a veľmi neriešite jeho čistotu, odborník vám vysvetlí, prečo je takýto postoj nesprávny a ohrozuje vašu bezpečnosť. Táto, často prehliadaná časť údržby auta, môže byť totiž počas jazdy kľúčová.

Podľa odborníka má umytie auta pred jazdou veľký význam, pretože pomáha predchádzať nehodám a chráni tak vašu rodinu. Nemôže síce zabezpečiť jazdu bez dopravnej zápchy či nehody, ale môže vám pomôcť dostať sa do cieľa bez väčších komplikácií. „Môže to znieť jednoducho, ale umytie auta pred cestou môže pomôcť zabezpečiť hladký priebeh cesty,“ pre denník Daily Star uviedol technický riaditeľ spoločnosti IMO Car Wash, Justin Hall.

Odborník odhalil jednoduchý trik,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

„Počas jazdy sa na vašom vozidle hromadí špina, blato a soľ. Jeho umytím pred tým, ako sa vydáte na cestu, opláchnete všetku škodlivú špinu a zabezpečíte, aby sa lak vášho vozidla nepoškodzoval," prezradil ďalej. Zároveň dodal, že táto činnosť je veľmi dôležitá pre vašu bezpečnosť na cestách. „Okná, zrkadlá a pneumatiky by mali byť zbavené nečistôt. Ak nie, mohli by vám brániť vo výhľade počas jazdy alebo dokonca ovplyvniť fungovanie vášho auta," upozornil Hall.

Dôležité je tiež udržiavať vozidlo v perfektnom stave aj po dlhej ceste, a preto by ste mali zabezpečiť jeho dôkladné vyčistenie. „Umytie auta v automatickej autoumyvárni trvá len niekoľko minút, ale výrazne prispeje k plynulejšiemu, bezpečnejšiemu a príjemnejšiemu cestovaniu aj vtedy, keď uviazneme v zápche,“ doplnil Hall.

Viac o téme: UmývanieBezpečná jazdaAuto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu