Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Toto je rebríček najsexi prízvukov na svete: Pri prvom sa vám rozbúcha srdce o pätnásťkrát rýchlejšie!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Leto je obdobím dovoleniek, s ktorými sa môžu spájať aj letné romániky. Práve v zahraničí môžete stretnúť ľudí s rôznymi prízvukmi. Nedávny prieskum odhalil, ktorý prízvuk je podľa mužov i žien najatraktívnejší.

Taliansky prízvuk rozochvieva srdcia mužov aj žien. Ukázal to nový prieskum, podľa ktorého sexy tóny tohto prízvuku rozbúcha srdce o 23 percent, alebo o 15-krát rýchlejšie, informuje denník Daily Star. Naopak, najmenej príťažlivý sa zdá byť anglický a holandský prízvuk, pričom tepová frekvencia vyskočila len o 10 percent (šesť úderov za minútu) v prípade angličtiny a iba o 12 percent (sedem úderov za minútu) v prípade holandčiny. Sexy francúzsky prízvuk zvýšil tlkot srdca o 18 percent, vďaka čomu sa dostal na tretie miesto. Na druhom mieste sa umiestnil portugalský prízvuk, ktorý podľa prieskumu zvýšil srdcovú frekvenciu o 20 percent.

Toto je rebríček najsexi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Odborníci z online jazykovej školy Preply pripojili monitory srdcovej frekvencie k 1 050 dospelým v Spojenom kráľovstve a prehrali im vopred nahrané rozhovory. Jazyková expertka Aleksandra Stevanovicová pre Daily Star povedala: „Čím vyššia srdcová frekvencia, tým atraktívnejší bol prízvuk pre poslucháča. Taliansky prízvuk je zďaleka najpríťažlivejší pre mužov aj ženy, ale žiaľ, anglický a holandský prízvuk patrí k najmenej atraktívnym.“

Gréčtina sa umiestnila na štvrtom mieste a u účastníkov prieskumu spôsobila 17-percentné zvýšenie srdcovej frekvencie. So 16-percentným zvýšením sa na piatom mieste umiestnil čínsky prízvuk. Na šiestom mieste sa umiestnil japonský aj nemecký prízvuk – obe zvýšili tepovú frekvenciu účastníkov o 15 percent. Na chvoste rebríčka je už spomínaný holandský prízvuk a poslednému miestu dominuje anglický prízvuk.

Viac o téme: PrieskumPrízvuk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu