Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Seniorka (71) trpela cukrovkou, navštívila ľudového liečiteľa: To, čo nasledovalo, bolo horšie než peklo!

(Zdroj: X/Independent)

SEEND - Danielle Carr-Gommová sa v roku 2016 ako diabetička zúčastnila workshopu Cleeve House v dedine Seend v anglickom Wiltshiri. Viedol ho alternatívny liečiteľ menom Hongchi Xiao, ktorého opísala ako človeka zoslaného samotným Bohom. Účasť na workshope sa jej však stala osudnou.

Sedemdesiatjedenročná diabetička zažívala pred smrťou hotové muky. Po absolvovaní workshopu vedenom 61-ročným alternatívnym liečiteľom Hongchim Xiaom prestala užívať inzulín. Liečiteľ v súčasnosti čelí trestnému stíhaniu zo zabitia seniorky. Prokurátor Duncan Atkinson porote na súde v Kalifornii povedal, že 30 ľudí, ktorí sa zúčastnili workshopu v Cleeve House, boli zanietenými žiakmi obžalovaného. Zároveň uviedol, že stav Carr-Gommovej sa po vysadení inzulínu závažne zhoršil, informuje denník Daily Mail. Atkinson dodal, že Xiao namiesto toho, aby kontaktoval lekársku pomoc, žene v pondelok 17. októbra zablahoželal k ukončeniu užívania inzulínu.

Prokurátor ďalej uviedol, že účastníci v Cleeve House podpísali formulár o vylúčení zodpovednosti, v ktorom sa uvádzalo, že táto prax nie je určená na lekárske ošetrenie a niekoľko dní sa postili, pričom konzumovali iba čínsky čaj. Opísal, ako jedna z účastníčok v priebehu jedného dňa videla Carr-Gommovú zvracať. Atkinson povedal, že v stredu sa Carr-Gommová nezúčastnila workshopu pre chorobu. Údajne plakala na posteli a vyla od bolesti.

Kríza v uzdravovaní

Na súde odznelo, že ostatní účastníci workshopu považovali zhoršujúci sa zdravotný stav seniorky za takzvanú „krízu v uzdravovaní“, ktorá zahŕňa bolesť, zvracanie, nespavosť, závraty a hlasný plať. Atkinson uviedol, že Carr-Gommovej stav sa vo štvrtok v skorých ranných hodinách zhoršil a napokon zomrela. „Kým bola pri vedomí, mohla dostať lekársku starostlivosť, vrátane podania inzulínu, a to by ju zachránilo,“ dodal prokurátor. Obžalovaný Xiao uviedol, že seniorkinu slabosť pripisoval pôstu, a preto nepovažoval za potrebné kontaktovať lekárov. Atkinson však tvrdí, že liečiteľ vedel, že bez inzulínu ohrozuje Carr-Gommovej život.

Lekári majú vymyté mozgy

Carr-Gommová pred smrťou opísala Xiaa ako božského posla, ktorý započal revolúciu s cieľom vrátiť ľuďom moc späť do rúk, aby sa vyliečili a zmenili celý systém zdravotnej starostlivosti. „Xiao vedel o svojom vplyve na ňu, vedel o dôsledkoch toho, že nebrala inzulín, a prinajmenšom ovplyvnil a povzbudil jej rozhodnutie urobiť potenciálne fatálny krok, ktorým je prerušenie dávok inzulínu,“ uviedol Atkinson. Zdôraznil aj Xiaovu pochybnú povesť – údajne napísal knihu, v ktorej uviedol, že lekári majú mozgy vymývané výrobcami liekov. „Posolstvá, ktoré pochádzajú z tejto knihy, jasne naznačujú, že obžalovaný považoval lieky, ako je inzulín, za jedy, ktoré sú v rozpore so zdravím,“ pokračoval prokurátor. Namiesto toho navrhoval metódu Paida Lajin, transformatívnu samoliečiteľskú terapiu, ktorá zahŕňala fackovanie pacientov.

Svoju vinu popiera

Xiaov obhajca Charles Row uviedol, že jeho klient obvinenie popiera. Zároveň poprel akúkoľvek zodpovednosť za starostlivosť o Carr-Gommovej, ktorej dal údajne absolútne jasne najavo, že nemá lekárske vzdelanie. Xiao ju podľa obhajcu dokonca nenabádal, aby prestala užívať inzulín. Trojtýždňový proces, ktorý sa začal v pondelok, aj naďalej pokračuje.

Viac o téme: CukrovkaAlternatívna medicínaĽudový liečiteľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu