Nedeľa30. jún 2024, meniny má Melánia, zajtra Diana

V týchto SIEDMICH krajinách na opaľovanie hore bez zabudnite: Poriadne mastné pokuty! Naozaj aj v tejto?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Opaľovanie bez plaviek alebo iba bez ich horného dielu môže dámam poriadne predražiť dovolenku. Sú totiž krajiny, kde sú odhaľovanie alebo nahota za účelom opálenia na verejnosti zakázané a miestne úrady si za porušenie tohto zákazu účtujú mastné pokuty.

Mnohé dámy túžia užívať si slnko plnými dúškami bez plaviek alebo aspoň bez ich horného dielu, pretože chcú docieliť čo najkrajšie opálenie. V mnohých krajinách však môže nahota vyvolať nevôľu miestnych úradov. Niekde je totiž pobyt na verejných priestranstvách s odhaleným poprsím zakázaný a ak dámy tento zákaz nedodržia, hrozia im pokuty. Tu je zoznam štátov, kde je na opaľovanie „hore bez“ lepšie radšej zabudnúť, informuje britský denník Daily Star.

V týchto SIEDMICH krajinách
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

Dubaj

V tejto prísne moslimskej krajine je zakázané opaľovať sa bez plaviek alebo bez ich horného dielu. Ženy sa však môžu dostať do vážnych právnych problémov aj za nosenie bikín mimo pláže. Za toto im hrozí až šesť mesiacov väzenia. Tieto pravidlá platia na verejných a aj na súkromných plážach, takže ich nemožno obchádzať.

Tunisko

V ďalšej moslimskej krajine vám za nahotu na verejnosti hrozí pokuta alebo dokonca väzenie. Niektoré tradičné verejné kúpele rozdelené podľa pohlavia však môžu od návštevníkov vyžadovať, aby boli nahí. Ide totiž o súčasť kultúrnej praxe.

V týchto SIEDMICH krajinách
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

Egypt

Nahota v Egypte sa považuje za mimoriadne kultúrne necitlivú a kvôli početnej moslimskej populácii je prísne zakázaná. Ak sa rozhodnete zákon porušiť, hrozí vám pokuta alebo väzenie.

Republika Trinidadu a Tobaga

Tento ostrovný raj je veľmi nábožensky založený a preto sú nahota a kúpanie „hore bez“ v tomto karibskom štáte zakázané. Priestupkom je aj nosenie plaviek kdekoľvek inde ako na pláži a policajti majú právo presadzovať dodržiavanie pravidiel.

V týchto SIEDMICH krajinách
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

Malta

Nahota na verejnosti je v tomto ostrovnom štáte nezákonná a trestný zákonník dokonca definuje aj „neslušne oblečené“ osoby. Za porušenie zákona hrozí pokuta až do výšky 700 eur.

Maroko

Maroko je ďalšou moslimskou krajinou, čiže nahota je na jeho území nezákonná a veľmi odsudzovaná. Hrozia vám vysoké pokuty alebo dokonca väzenie.

Bahamy

Nahota je na tomto ostrove neprípustná a dovolená nie je ani na súkromných plážach alebo v kluboch. Tento konzervatívny ostrovný štát potrestá každého, kto tieto pravidlá poruší.

V týchto SIEDMICH krajinách
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

Generálny riaditeľ spoločnosti StressFreeCarRental.com, John Charnock, pre denník Daily Star povedal, že je dôležité, aby si ľudia pred odletom urobili prieskum o krajine, do ktorej cestujú. „Keďže sa letná sezóna rozbieha, vyzývame tých, ktorí vyhľadávajú slnko, aby si pred opaľovaním preskúmali miestne zákony a zvyky. V niektorých destináciách môže byť opaľovanie nahých ľudí považované za kultúrne neprijateľné.“ Zároveň doplnil, že legislatíva týkajúca sa nahoty na verejnosti je v rámci krajín sveta veľmi odlišná.

Viac o téme: OpaľovanieBikinyHore bez DubajMarokoEgyptMaltaTuniskoBahamy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu