LONDÝN - Bývalá záchranárka sa na TikToku podelila o skryté nebezpečenstvá letného občerstvenia. Varovala, že textúra uhorky môže u detí spôsobiť udusenie. Zároveň navrhla rôzne spôsoby jej prípravy, aby sa nebezpečenstvo minimalizovalo.
Nikki Jurcutzová, ktorá je sama mamou, odhalila na TikToku skryté nebezpečenstvá zdanlivo neškodného letného občerstvenia. Upozornila, že textúra uhorky z nej robí vysoko rizikovú potravinu, pretože sa ňou malé deti môžu udusiť. "Toto jedlo predstavuje vysoké riziko udusenia. Prečo? Uhorky sú tvrdé, šmykľavé a môžu sa lámať na kúsky," prezradila vo svojom videu. Túto tému sa vraj rozhodla otvoriť preto, lebo o uhorkách a možných následkoch ich konzumácie sa veľa nehovorí.
Mnohí užívatelia Nikki poďakovali za jej varovanie. "Ďakujem za zdieľanie, vidím, že príliš veľa mamičiek to nerobí správne," napísala jedna z komentujúcich. "Bože, dnes som dala svojmu desaťmesačnému dieťaťu tyčinky z uhoriek. Ani som si nepomyslela, že predstavujú nebezpečenstvo udusenia. Som rada, že som teraz videla toto video," pridala sa ďalšia.
V nasledujúcom videu Jurcutzová preskúmala najlepšie spôsoby prípravy uhorky, ak ju stále chcete podávať malým deťom. "Dovoľte mi, aby som vám ukázala, ako bezpečne pripraviť uhorky, aby ste zaistili, že budú bezpečné pre vaše dieťa." Jednou z možností je varenie uhorky v pare domäkka. Ďalej môžete vyskúšať spraviť z nej pyré, pokrájať ju na široké tenké kúsky a pre staršie deti ju pokojne nastrúhajte.