LONDÝN - Známy britský šéfkuchár Gordon Ramsay sa na sociálnej sieti podelil o trik, ako na vynikajúce vajíčka uvarené namäkko. Vo videu vysvetlil, ako sa dá dosiahnuť jedinečná farba a konzistencia vajíčok, ktoré vylepšia každé jedlo. Inšpirujete sa jeho radami?
V krátkom videu vychýrený kuchár vysvetľuje, ako uvariť perfektné vajíčka na mäkko. Prvým krokom je ponoriť vajce na lyžici do vody a priviesť k varu. Voda by však mala byť len na miernom ohni a Ramsay tiež upozornil na to, že vajíčka netreba príliš miešať. On ich necháva variť šesť minút a potom ich vloží do misky so studenou vodou.
Následne vajíčko rozbije na jednom konci a vráti ho späť do vody. Po chvíľke rozbitú časť začne šúpať, pričom fúka pod škrupinu. Šúpanie tak vraj pôjde rýchlejšie. Opäť vajíčko na chvíľu vychladí vo vode, po chvíli rozkrojí a podáva. Výsledok by mal byť taký, že vajíčko je v strede mierne tekuté a vláčne.