CANBERRA - Na sociálnej sieti sa Austrálčanka Chantel Mila podelila so sledovateľmi o zaujímavé tipy na udržanie čerstvosti potravín. Tie nielenže predĺžia zelenine trvanlivosť a obmedzia plytvanie s potraviny, ale pomôžu vám aj ušetriť desiatky eur.
Mama dvoch detí s účtom na sociálnej sieti TikTok s takmer miliónom sledovateľov je známa zdieľaním šikovných domácich trikov. Tentokrát sa podelila s možnosťami, ako udržať zeleninu v chladničke čerstvú niekoľko týždňov. Chantel Mila, na sociálnej sieti TikTok známa ako Mama Mila, si každý tip vyskúšala aj vo svojej domácnosti, informovalo DailyMail.
Jedným z prvých tipov bolo, že zemiaky prestanú klíčiť, ak nim pridáte jedno jablko. Etylénový plyn produkovaný čerstvými jablkami vraj spomaľuje proces klíčenia zemiakov. Paradajkové pyré vám po otvorení vydrží dlhšie čerstvé ak si ho rozdelíte na viac menších porcií a využijete na to napríklad misku na ľad a necháte ho zamraziť. Vydrží vám tak aj mesiace.
Ďalší skvelý tip sa týka paradajok, ktoré by mali byť skladované stopkou nadol, predĺži sa tým ich trvanlivosť. Tento trik dokáže udržať paradajky dlhšie šťavnaté a čerstvé. Zelenina by sa mala skladovať v nádobe alebo v miske s papierovou utierkou. Tá absorbuje prebytočnú vlhkosť a udrží zeleninu čerstvú.
Orechové maslá sú v poslednej dobe veľmi obľúbené. Ak ich otočíte vrchnákom nadol neoddelí sa tak maslo od tuku. Ak skladujete hnedý, trstinový cukor v uzavretej nádobe, skúste k nemu pridať jeden cukrík mashmallow. Ten môže pomôcť udržať vlhkosť a cukor vám tak nestvrdne. Bylinky ale aj zeleninu viete skladovať aj v nádobe s vodou. Zelenina potom vydrží dlhšie chrumkavá a bylinky nezvädnú. Aby avokádo vo vašej chladničke nezhnedlo, skúste k nemu pridať citrón.
Na sociálnej sieti sa stalo jej video veľmi obľúbeným a ľudia si začali robiť poznámky, aby triky aplikovali aj vo svojej domácnosti.