Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Žene chybne diagnostikovali aids

BRATISLAVA - Audrey Serrano po deviatich rokoch liečby zistila, že vôbec nemá aids. Vzniesla obžalobu, ktorá obsahovala mená viacerých lekárov, ale sústreďuje sa na lekárku, ktorá ju liečila silnými liekmi s vedľajšími účinkami vo forme depresií, chronickej únavy a zápalu čreva.

"Ešte aj teraz je to ťažké. Raz si myslíte, že to máte a o minútu, že nie. Stále žijem v domnienke, že som chorá, aj keď viem, že už je všetko v poriadku," povedala rozvedená matka 17-ročnej dcéry včera počas prestávky v pojednávaní. Podľa jej žalobcu doktorka Kwan Lai spravila chybu v tom, že si nevyžiadala konečné testy na vírus HIV.

"Nemala som žiadny dôvod, aby som jej neverila. Presvedčila ma o tom, že je HIV pozitívna. Tiež mi povedala, že istú dobu pracovala ako prostitútka a aj jej partner mal vraj aids. Dodala, že mala trikrát zápal pľúc, spojený s prejavom vírusu. Odmietla podpísať papiere, vďaka ktorým by som si mohla predchádzajúce záznamy vyžiadať," povedala na svoju obhajobu doktorka Kwan Lai.

"Nikdy som nebola prostitútka ani nič podobné," povedala Serrano. I keď priznala, že jej bývalý priateľ bol HIV pozitívny, poprela, že by trpela na zápal pľúc. Zdravotné stredisko popiera svoju zodpovednosť za prípad, ktorý bude po odročení pokračovať na budúci týždeň.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu