Kuchár Mimo pri varení jedál na svoj prvý svetový rekord. (Zdroj: Nový Čas)
CHYNORANY/NITRA - Nespí na vavrínoch! Tunisan Mimo (35), ktorý sa stal po uvarení 27 jedál za 16 minút najrýchlejším kuchárom na svete, chce pokoriť vlastný rekord. Rozhodol sa, že za rovnaký čas zvládne pripraviť až 30 jedál!
Mimo Aboudi Mohamed
Salah žije teraz v Chynoranoch.
Na Slovensku je
už 13 rokov. Svetový rekord
spred dvoch rokov,
keď navaril naraz na 14
sporákoch a 30 panviciach
s 15 vareškami kuracinu,
cestoviny i pochúťku
zo žraloka, mu
nestačí.
„Pokúsim sa zvládnuť za rovnaký čas 30 jedál. V súkromí som ich stihol pripraviť aj 33, ale načo pokúšať šťastie?“ vraví Tunisan, ktorý ovláda sedem jazykov.
O jeho rekorde sa dopočul aj šéfkuchár bez čapice Jamie Oliver, ktorý vraj chystá odvetu a Mima chce tromfnúť. „Ja však verím, že ho vopchám do vrecka. Len tak ľahko sa poraziť nedám,“ smeje sa Mimo. Sám vymyslel už 3-tisíc receptov.
Najrýchlejší kuchár na zemeguli chce jedálny lístok pre nastávajúci rekord rozšíriť aj o exotické pochúťky z krokodíla, bizóna či antilopy. „Pre známeho speváka Africa Simona, ktorý ma kedysi chcel za osobného kuchára, som robil aj lahôdku zo štrkáča! K tomu sa však nesmie podávať červené víno, v kombinácii s mäsom zo štrkáča by to mohlo byť životu nebezpečné,“ prekvapuje kuchárskymi znalosťami Mimo.
Objavil sa aj v úplne novej Knihe slovenských rekordov. „Slávnostne ju pokrstíme v Poprade na budúci týždeň,“ povedal Igor Svitok z agentúry Slovenské rekordy.
„Pokúsim sa zvládnuť za rovnaký čas 30 jedál. V súkromí som ich stihol pripraviť aj 33, ale načo pokúšať šťastie?“ vraví Tunisan, ktorý ovláda sedem jazykov.
O jeho rekorde sa dopočul aj šéfkuchár bez čapice Jamie Oliver, ktorý vraj chystá odvetu a Mima chce tromfnúť. „Ja však verím, že ho vopchám do vrecka. Len tak ľahko sa poraziť nedám,“ smeje sa Mimo. Sám vymyslel už 3-tisíc receptov.
Najrýchlejší kuchár na zemeguli chce jedálny lístok pre nastávajúci rekord rozšíriť aj o exotické pochúťky z krokodíla, bizóna či antilopy. „Pre známeho speváka Africa Simona, ktorý ma kedysi chcel za osobného kuchára, som robil aj lahôdku zo štrkáča! K tomu sa však nesmie podávať červené víno, v kombinácii s mäsom zo štrkáča by to mohlo byť životu nebezpečné,“ prekvapuje kuchárskymi znalosťami Mimo.
Objavil sa aj v úplne novej Knihe slovenských rekordov. „Slávnostne ju pokrstíme v Poprade na budúci týždeň,“ povedal Igor Svitok z agentúry Slovenské rekordy.