Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

Za suveníry míňajú najviac Rusi

Vedúca predajne v Starom Smokovci Magdaléna Štefková  (49) si pochvaľuje ruských zákazníkov. Zobraziť galériu (7)
Vedúca predajne v Starom Smokovci Magdaléna Štefková (49) si pochvaľuje ruských zákazníkov. (Zdroj: Nový Čas)

STARÝ SMOKOVEC - Letná sezóna vo Vysokých Tatrách sa chýli ku koncu. Tradičnou zastávkou pred odchodom z dovolenky sú pre dovolenkárov predajne suvenírov. V tomto roku idú na dračku najmä zvončeky so symbolom Vysokých Tatier. Najviac za suveníry jednoznačne utrácajú Rusi.

Kroky poľských, českých, ruských, maďarských či v ostatnom čase aj kórejských a anglických turistov mieria na záver pobytu v Tatrách do predajní suvenírov. Podľa vedúcej obchodu so suvenírmi v Starom Smokovci Magdalény Štefkovej (49) najviac peňazí tam nechávajú Rusi. „Nemajú problém minúť tu aj dve tisícky,“ pochvaľuje si solventných zákazníkov vedúca.

Medzi spomienkové predmety, o ktoré je najväčší záujem, patria hlinené zvončeky so znakom Slovenska či Tatier, ktoré sa považujú za hit letnej sezóny. Slušný záujem bol aj o hlinené zdobené podkovičky, folklórne postavičky, magnetky, kľúčenky, tričká a hrnčeky s tatranským motívom. Menej sa už predávali valašky, pohľadnice a v minulosti medzi návštevníkmi veľmi žiadané postavičky zo šúpolia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu