(Zdroj: Famous)
LONDÝN – Približne dve tisícky britských pubov a reštaurácií spoločnosti Mitchells & Butlers sa sťažuje, že zákaz fajčenia v podnikoch im kazí dobrú povesť.
Dym a zápach z cigariet vraj predtým zakrýval nepríjemné pachy. Majitelia reťazca sa preto rozhodli nájsť arómu, ktorú by do svojich podnikov vypúšťali a zakryli tak pach vareného jedla, kvasníc a takisto plynov z čriev.
„Vône z chutných jedál sú síce silnejšie, ale iné sú menej atraktívne, ako napríklad pach zatuchlého piva, vlhkosti, potu a ľudského tela, odpadkov a – ako to povedať slušne? – plynatosti,“ vyhlásil Oliver Devine, šéf marketingu Sizzling Pub Company.
Majitelia reťazca už skúšajú v štyroch krčmách v Edinburghu a Glasgowe, kde zákaz fajčenia začal platiť pred rokom, vypúšťať vôňu morského vzduchu. „Rozhodujeme sa, že skúsime vôňu kože, ktorá pripomína luxus a pôžitkárstvo, a taktiež posekanú trávu, ktorá je čistá a domácka,“ dodal Devine.
„Vône z chutných jedál sú síce silnejšie, ale iné sú menej atraktívne, ako napríklad pach zatuchlého piva, vlhkosti, potu a ľudského tela, odpadkov a – ako to povedať slušne? – plynatosti,“ vyhlásil Oliver Devine, šéf marketingu Sizzling Pub Company.
Majitelia reťazca už skúšajú v štyroch krčmách v Edinburghu a Glasgowe, kde zákaz fajčenia začal platiť pred rokom, vypúšťať vôňu morského vzduchu. „Rozhodujeme sa, že skúsime vôňu kože, ktorá pripomína luxus a pôžitkárstvo, a taktiež posekanú trávu, ktorá je čistá a domácka,“ dodal Devine.